Sport

Saška Sokolov DUPLA VICEŠAMPIONKA SVETA za PV o upravo završenom Svetskom prvenstvu: Veliki uspeh za Srbiju – otišli smo sa šest takmičara, vratili se sa pet medalja!

Piroćanka Saška Sokolov na upravo završenom Svetskom prvenstvu u paraatletici u Parizu, nastupajući u dresu reprezentacije Srbije uspela je da ostvari fenomenalan uspeh osvojivši dve titule vicešampionke sveta, u bacanju koplja i u trčanju na 200 metara. O tome kako su izgledale pripreme, kako je teklo takmičenje, za koliko delića sekunde joj je izmakla treća medalja i kakvi su planovi za dalje Saška govori za PV odmah nakon sletanja na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, gde je imala fenomenalan doček.

-Prvenstvo je bilo izuzetno jako, takmičila sam se u 4 discipline, 100, 200 metra, bacanje kugle i bacanje koplja, nije bilo lako, sa trenerom Bojanom Ilićem smo morali da donosimo vrlo brzo prave odluke u pravo vreme-navodi Saška i dodaje da je u svakoj disciplini neophodno proći kvalifikacije a tek onda učestvovati u finalu.

Sjajan doček na aerodromu Saški priredila porodica, i majka i otac su nekada bili veoma uspešni pirotski sportisti

U trci na 100 metara medalja Saški izmakla za 0.03 stotinki

-Trku na 100 metara završila sam kao četvrtoplasirana. Medalja je izmakla za 0.03 stotinki, ali sam zahvalna Bogu što sam ušla u finale i uspela da istrčim trku. Sutradan sam imala koplje, morala sam da zaboravim trku na 100 metara. Kockice su se složile, bacila sam dva puta lični rezultat 39.96, zlato je uzela takmičarka iz Velike Britanije. Poslednjeg dana takmičenja trčala sam na 200 metara, prepodne sam imala kvalifikacionu trku, popodne finale. Kvalifikacionu trku sam završila kao prva u grupi, ušla sa prvim rezultatom u finale, a finale završila sa drugim rezultatom i postala dupli vicešampion sveta-kaže za PV ova sjajna sportistkinja.

Saška kaže da je konkurencija bila izuzetno jaka, svi su došli sa najvećim ambicijama, ali se na kraju, sav rad, trud, upornosti i odricanje isplatilo.

-Prezadovoljna sam, ogromno iskustvo za dalji rad i Paraolimpijske igre 2024. godine u Parizu. Takođe bih želela da čestitam kolegama iz reprezentacije koji su uzeli medalje Nemanji Matijaševiću, Aleksandru Radišiću, Filipu Graovcu i Stefanu Dimitrijeviću. Otišli smo sa šest takmičara, vratili se sa pet medalja, to je izuzetni uspeh za Srbiju-navodi Saška.

 

 

foto – lična arhiva Saške Sokolov

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker