Gradska hronika

Saradnja sa Kinezima

Delegacija u sastavu Milan Ristić, direktor Uprave za Slobodne zone Ministarstva finansija Republike Srbije i Dr Dragan Kostić, direktor Slobodne zone Pirot i Predsednik Regionalne privredne komore Niš, na poziv Ministarstva trgovine NR Kine učestvuju u radu seminara o izgradnji i upravljanju ekonomskim i slobodnim trgovačkim zonama zemalja u razvoju koji je podržan od Kancelarije Ekonomskog i trgovinskog savetnika Narodne Republike Kine u Republici Srbiji.

Kina 2015 05

Seminar je održan u Pekingu i Šangaju i obuhvatio je predavanja, prezentacije i posete na terenu. Sve prezentacije od strane vladinih zvaničnika ili eksperata se odnose na način otvaranja privrede i model ekonomskog razvoja Kine, kineskoj inostranoj ekonomskoj saradnji i „Going Global“ strategije za ulaganje kineskih kompanija u inostranstvu, razvoju i iskustvu kineskih specialnih ekonomskih i razvojnih zona, uslugama u slobodnim zonama i modelima one-stop-servis razvojnih zona, preferencijalnim poreskim politikama ekonomskih razvojnih zona, trenutnom stanju i razvoju kineskih zona i specijalno nadgledanih carinskih područja.

Kina 2015 06

 Pored toga, delegaciju je primila zamenica direktora Pilot Free Trade Zone g-dja Jiao Jian, jedne od najvećih slobodnih zona na svetu koja je predstavila planove razvoja model razvoja slobodnih zona u Kini.

Kina 2015 02

 Dr Dragan Kostić je predstavio Slobodnu zonu Pirot i tom prilikom je dogovorena saradnja na razvoju odnosa između obe zone.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker