Obrazovanje

Saradnja predškolskih ustanova Srbije i Bugarske

U bugarskim opštinama Koprivštica i Elin Pelin održan je radni sastanak predstavnika predškolskih ustanova Srbije i Bugarske u okviru međunarodnog projekta saradnje u sferi obrazovanja, kulture i nacionalnih tradicija. Među predstavnicima velikog broja gradova, delegaciju Srbije činili su i predstavnici Predškolske ustanove Čika Jova Zmaj iz Pirota, tačnije direktorka ove ustanove Milka Colić. 

Tokom ovog međunarodnog sastanka, prezentovane su osobenosti i karakteristike obrazovnih sistema zemalja iz kojih dolaze učesnici sastanka, a konstatovano je i da je ovakav vid sastanaka odlična prilika da se saradnja između predškolskih ustanova Srbije, Bugarske ali i Makedonije, još više produbi i poboljša a sve u interesu povećanja kvaliteta usluga.

Učesnike ove međunarodne saradnje primio je i predsednik opštine Elin Pelin Ivajlo Simeonov.

Direktorka Colić uručila je i poklon pirotskih mališana iz PU “Čika Jova Zmaj”, njihovim vršnjacima iz vrtića “Radost” u Bugarskoj. Reč je o ćilimu koga su specijalno za ovu namenu uradili kreativni mališani uz pomoć vaspitača  iz vrtića “Crvenkapa”.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker