Lokalna samouprava

Saradnja Grada i Fakulteta za sport i fizičku kulturu iz Niša

Dekan Fakulteta za sport i fizičku kulturu iz Niša prof. dr Milovan Bratić potpisao je danas sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem sporazum o saradnji koji podrazumeva usavršavanje sportskih trenera u Pirotu. Program će realizovati stručnjaci pomenute visokoškolske ustanove, a počeće već narednog meseca. Osim na ovaj način, Fakultet za sport i fizičku kulturu, na osnovu danas potpisanog sporazuma, sarađivaće sa Gradom i na drugim poljima, izradi zajedničkih projekata u okviru Prekogranične saradnje.

 

-Drago mi je što sa još jednom visokoškolskom ustanovom uspostavljamo saradnju. Mislim da će ta saradnja biti korisna za sve koji žele da se na bolji i edukovaniji način bave sportom. Pošto Pirot nema neku visokoškolsku ustanovu u svom gradu, upućeni smo na univerzitete, najbliži nam je Univerzitet u Nišu, gde mnogi Piroćanci studiraju, a saradnja našeg grada sa celim univerzitetom je dobra-kazao je gradonačelnik Vasić.

Dekan prof. dr Milovan Bratić kazao je da veliki broj Piroćanaca studira na njegovom fakultetu i da ima mnogo izuzetnih studenata iz našeg grada.

-Potpisali smo dobar ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. Pirot je grad u koji dolazimo rado jer imamo dosta prijatelja, mnogo naših studenata i drago mi je kada vidim da oni rade dobre projekte i da se brinu o mladoj populaciji. Fakultet sporta će učiniti sve da već posle Nove godine, raspiše konkurs za usavršavanje kadrova u sportu. Doći ćemo ovde sa našim nastavnicima, držati nastavu trenerima. Drugi vid saradnje je saradnja na projektima. Znamo da Pirot mnogo radi na prekograničnoj saradnji, želimo da naučimo od Pirota, jer vaš grad dobro radi na tom polju, tako da i tu ima mesta za saradnju-kazao je dekan Bratić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker