Sport

Saopštenje KK Pirot: SPORNE UTAKMICE I POBEDE U POSLEDNJA ČETIRI KOLA KLUBOVA KOJI SE BORE ZA OPSTANAK

Na redovnoj sednici UO KK Pirot, održanoj u ponedeljak, 05. aprila 2021.g. razgovaralo se o rezultatima takmičarske ekipe ali i spornim utakmicama i pobedama u poslednja četiri kola onih klubova koji se bore za opstanak u KLS.

To što se KK Pirot kao debitant našao u borbi za opstanak, nisu dovoljne reči opravdanja u našem neiskustvu već u našem poštenju. Nismo znali, ni verovali, da poput pojedinih ekipa možemo odlagati utakmice zbog “navodnog” kovida kad nam odgovara, da poput naših konkurenata u borbi za opstanak možemo “dogovorom” da ostvarimo neočekivane pobede, i to protiv ekipa iz vrha iako smo i protiv njih gubili mnogo puta u poslednjim sekundama. Nismo se žalili ni brukali poput aktera spornih utakmica, srpska košarkaška javnost zna o kojim utakmicama i timovima je reč, već pošteno odradili svaki minut na terenu. Iz svega navedenog smatramo da je ovo saopštenje neophodno jer smo mi našh devet pobeda zaslužili, ali nažalost ne i naši konkurenti koji su dobar deo svojih 10 ili 11 pobeda dobili na poklon od timova koji su dali sebi za pravo da budu iznad lige i takmičenja.
Zato tražimo i podržavamo inicijativu UK KLS, KSS i svih onih kojima je još uvek stalo do teško stečenog ugleda košarkaškog sporta u zemlji Olimpijskog, Svetskog i Evrposkog šampiona. Podržavamo da se uključe državni organi i ispitaju aktivnosti i poslednji rezultati u KLS, pogotovo što je i država ove sezone nesebično izdvojila značajna finansijska sredstva i spasila srpske košarkaške klubove u danima teške pandemije.
Što se tiče KK Pirot pripremamo se i nadamo da ćemo pobedama na poslednje dve utakmice na domaćem terenu izboriti da i sledeće sezone Grad Pirot ima prvoligaša.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker