Ostale vesti

Saopštenje gradonačelnika Vasića povodom stravične tragedije u Beogradu!

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, povodom stravičnog događaja u Beogradu, obratio se javnosti saopštenjem koje prenosimo u celosti.

“Povodom nezapamćene tragedije koja se dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, izražavam duboko i iskreno saučešće svim nevino nastradalim žrtvama i njihovim porodicama.

Vladan Vasić, gradonačenik Pirota

Vest koja nas je jutros zatekla, sve u Srbiji, je vest za koju smo mislili da se nikada neće desiti u našoj zemlji. Atmosfera koja vlada u celom svetu, gde nasilje, netolerancija, pogrešni sistem vrednosti, izazovi na internetu i video igrice pune nasilja, preuzimaju primat i oblikuju svest odraslih, a pogotovu dece, opominje sve nas.

Pozivam medije, obrazovne ustanove, profesore, roditelje, đake, sve nas! Da svi promovišemo toleranciju, brigu o drugima, da se sa pažnjom ophodimo prema starijima i mlađima, prema svim ljudima oko sebe. Da ne činimo drugima ono što ne bi želeli da drugi nama čine. Da poštujemo drugove, komšije, roditelje, kolege, nastavnike. Da ne vređamo nikog, ni govorom, ni postupcima,  ni na društvenim mrežama. Da gradimo društvo tolerancije kako nam se ovakvi užasni događaji ne bi ponavljali.

Molimo Boga da se povređeni brzo oporave, i da se nikada, nigde, nešto slično ne ponovi.”

mr Vladan Vasić

Grad Pirot

Gradonačelnik

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker