Lokalna samouprava

Saopštenje Grada povodom neuspelih prodaja Prvog maja

Povodom neuspelih pokušaja prodaje Prvog maja danas se oglasio Grad Pirot saopštenjem koje objavljujemo u celosti. U prilogu sapštenja su i ponude Grka, Turaka i Bugara upućene preko lokalne samouprave, koje nisu naišle na razumevanje stečajnog upravnika.

-Usled velikog interesovanja javnosti i mišljenja da možemo da utičemo na ishod prodaje „AHA Mura Prvi Maj Pirot“, želimo da javnost upoznamo sa našim predlogom upućenim stečajnom upravniku. 

Imajući u vidu da je stečajni upravnik „AHA Mure Prvi Maj Pirot“, doneo odluku da se objavi četvrta prodaja stečajnog dužnika „AHA Mura Prvi maj Pirot u stečaju“, Grad Pirot, je kao razlučni poverilac predložio da se prodaja imovine stečajnog dužnika izvrši po partijama, a do konačne prodaje, da se u što kraćem roku nepokretnost stečajnog dužnika izda pod zakup zainteresovanim investitorima.

Grad Pirot je takođe predložio, da ako ovakav način prodaje nije moguć, i da je jedino moguća prodaja stečajnog dužnika u celini, da se prodaja vrši dostavljanjem ponuda, tj., na način koji je stečajnom sudiji predložio sam stečajni upravnik pre objavljivanja oglasa za treću prodaju.
Dostavljeni predlozi stečajnom upravniku su proizašli kako iz dosadašnjeg iskustva sa neuspelim prodajama, tako i iz više razgovora sa potencijalnim investitorima i njihovim predlozima. Stečajnom upravniku dostavljena su i pisma o namerama nekih od zainteresovanih investitora, koji imaju plan da uposle i do 1000 radnika.

Stečajni upravnik nas je nakon prijema naših predloga obavestio da je njegov stav da stečajni postupak vodi isključivo u pravcu prodaje imovine na isti način kao do sada, i ako je sam nakon neuspele treće prodaje u medijima tvrdio suprotno, jer po njegovim rečima prevashodni interes koji on zastupa je interes namirenja poverioca.
Lokalna samouprava je do sada činila sve da bude što bolji servis zainteresovanim investitorima za zakup ili kupovinu fabrike, i ako mnogo puta nismo nailazili na razumevanje stečajnog upravnika, smatrali smo da bi trebalo uvažiti naše predloge, a sve u cilju da se što pre pokrene proizvodnja i uposli što više radnika.
Nadamo se da će onaj ko vodi ovaj postupak na kraju iznaći i najbolje rešenje, jer ima i najveću odgovornost, stoji u saopštenju Grada Pirota.

Slične vesti

2 Comments

  1. gosodo,samo se prica o AX muri maj za 4 privatizaciju a sta se desava sa AD Prvi maj,evo skoro ce 2 god.a jos Stecajni sud nemoze da donese presude,stecajna upravnica nije jos dosla u pirot a daje u zakup halu trikotaze,radionice parking plac firmi koteks,radnici imaju sudske presude od opstinskog suda pirot sa zateznom kamatom do dana isplate,a privredni sud prizna zateznu kamatu sa dano uvodjenja stecaja 6.8.2015.ko ce da razveze gvordijev cvor,bivsi prvomajac,pozdrav.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker