Lokalna samouprava

Saobraćajnica 1 – buduća “žila kucavica” pirotske industrije

Izgradnja Saobraćajnice 1 u Industrijskoj zoni ime veliki i višestruki značaj za dalji razvoj Pirota i pirotske industrije. Saobraćajnica koja će spajati alternativni put i ulicu Nikole Pašića značiće puno kako za postojeće korisnike Industrijskog parka, tako i za buduće potencijalne investitore. Za izgradnju ovog puta veliko interesovanje pokazala je i kompanija Tigar Tajers, pa je i to bio jedan od razloga zbog čega se lokalna samouprava odlučila da u cilju kontinuirane saradnje uloži iz gradskog budžeta u ovu investiciju skoro 50 miliona dinara. 

Pri kraju prošle građevinske sezone, gradonačelnik Vladan Vasić sa svojim saradnicima i menadžmentom Tigar Tajersa, obišao je radove na izgradnji saobraćajnice koji su prekinuti tokom zime, ali su sa lepim vremenom nastavljeni u ovoj godini.

Saobraćajnica 1

-Mi od jednog prostora koji je bio deponija pravimo lokaciju za razvijanje biznisa i zapošljavanje ljudi. Spajamo ulicu Nikole Pašića sa alternativnim putem i Koridorom 10, petljom Pirot – Zapad. To je veoma značajno zbog novoizgrađene fabrike Tigar tajersa. Time ćemo izmestiti iz grada teretni saobraćaj, poboljšati životnu sredinu. Takođe, omogućavamo ljudima koji su već kupili parcele i investiraju u proizvodne pogone, poput D-company, Irelija i drugih, da imaju takođe bolju komunikaciju, ali i da aktiviramo prostor u zaleđu fabrike D-company, gde ima još zemljišta koje može da se stavi u funkciju izgradnje novih proizvodnih pogona-kazao je Vasić prilikom obilaska i dodao da je reč o izuzetno zahtevnoj deonici jer zahteva čišćenje terena od ostataka stare deponije.

saobraćajnica 1 pirot
Saobraćajnica 1

Tadašnji direktor kompanije “Tigar tajers” Geri Šejdi kazao je prilikom obilaska radova na izgradnji Saobraćajnice 1, koja povezuje Tigar tajers i Industrijsku zonu sa Koridorom 10, da je reč o izuzetno važnom projektu, koji na neki način predstavlja prekretnicu u daljem razvoju Tigar tajersa. Ova saobraćajnica, veoma je važna i za grad, kazao je Šejdi, i dodao da godišnje preko 6000 teških kamiona dovozi ili odvozi robu iz Tigar tajersa, i da će izgradnjom pomenute saobraćajnice, ovi kamioni umesto kroz centar grada, ulaziti i izlaziti direktno sa Koridora 10 i dodao da je ovo važna prekretnica u projektu Big tigar i dokaz naše dobre saradnje sa gradskom upravom Pirota.  Gospodin Šejdi izrazio je lično zadovoljstvo saradnjom sa gradonačelnikom Vasićem, koji, kako je rekao, sa njegovim timom doprinosi razvoju Pirota.

saobraćajnica 1
Saobraćajnica 1 u Industrijskoj četvrti u Pirotu

Foto / video – Aleksandar Ćirić

 

 

Ovaj izveštaj deo je projekta “Pirot – grad koji raste”, podržan je na konkursu za proizvodnju medijskih sadržaja Grada Pirot za 2017. godinu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker