Ljudi velikog srca

BOŽJI DAR: Sanja i Ana dobile nesvakidašnju saputnicu na svom hodočašću. Kod Sopota im se pridružila keruša koju su one nazvale Lepa!

Naše sugrađanke Sanja Zlatković i Ana Ćirić, na svom šestodnevnom hodočašću do manastira Tumane, na koje su krenule sa ciljem prikupljanja novca za lečenje našeg sugrađanina Dimitrija Pešića i za motovisanje potencijalnih donatora za završetak oslikavanja ikonostasa u hramu Roždestva Hristovog u Pirotu, centralnoj gradskoj crkvi, stigle su do Kalne, gde su prespavale, a rano jutros krenule su ka Zaječaru.

Inače, još od Sopota, Sanja i Ana su dobile nesvakidašnju saputnicu – kerušu koju su one nazvale Lepa.

-Ona je sama krenula sa nama, pokušale smo da je “odgovorimo” ali bezuspešno, nije odustajala, tako da nismo imali izbor osim da joj dozvolimo da ide sa nama. Nazvali smo je Lepa jer je zaista prelepa. Mislili smo da će odustati ubrzo, ali ona, kao da je od Boga poslata i da zna gde smo i zašto krenule. Umiljata je i postala je naš verni pratilac. Ići će sa nama sigurno do Tumana, a u Knjaževcu ćemo joj kupiti povodac kako bi bila bezbednija zbog automobila na putevima-kaže Sanja za PV.

 

Tokom prvog dana njihovog puta, Sanja i Ana suočile su se sa izuzetno visokim temperaturama, ali su, kako kaže, koristile činjenicu da na tom putu ima dosta izvora pa su se polivale vodom, i nikakvih problema nije bilo.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker