Lokalna samouprava

Sanitarna inspekcija pojačano kontrolisala primenu protivepidemijskih mera u poslednjem kvartalu 2021. godine

Odsek Sanitarne inspekcije za Pirotski okrug, u poslednjem kvartalu prošle godine, obavio je 313 kontrola, od toga 107 redovnih. Takođe, u ovom periodu izvršeno je 1.007 vanrednih terenskih i 1.891 vanredna kancelarijska kontrola, odnosno izdavanje rešenja o karantinu u kućnim uslovima licima iz kontakta sa obolelima od covid – a 19.

U skladu sa zaključcima Kriznog štaba i važećom uredbom o merama za suzbijanje zaraze covid – 19 radna grupa utvrdila je preporuke za pojačan inspekcijski nadzor počev od 23. oktobra 2021. godine. U skladu sa tim bilo je pojačanih kontrola u saradnji sa komunalnom inspekcijom grada Pirota, rekla je, šefica Sanitarne inspekcije, Leposava Veljković.

“Svake večeri posle 20 časova u ugostiteljskim objektima, kladionicama i salama za proslave akcenat je bio na kontroli sertifikata zaposlenih i gostiju, naravno kontrolisane su i ostale preventivne mere. Predmet inspekcijskog nadzora svakodnevno su bili veliki objekti u kojima se očekuje povećan broj korisnika usluga – ugostiteljski objekti, trgovine, veletrgovine i tržni centri, kao posebno prepoznati rizici zaražavanja u zatvorenom prostoru. Tim povodom preduzimane su i ostale mere i radnje određene posebnim zakonima kojim se uređuje ova oblast. U skladu sa tim naplaćeno je 12 prekršajnih naloga za nepoštovanje preventivnih mera” – rekla je Veljkovićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker