Gradska hronika

Saniraju se poplavljene prostorije, oko 70 sušilica instalirano

Ekipe Humanitarne organizacije “Adra” su svakodnevno na terenu sa osnovnim ciljem da pomognu u sanaciji poplavljenih domaćinstava. Konkretno, specijalnim aparatima, sušilicama, radi se na isušivanju vlage u poplavljenim prostorijama. Trenutno je na više mesta angažovano oko sedamdesetak sušilica kaže, Nemanja Boričić, jedan od ljudi iz ove humanitarne organizacije.

“Zadovoljni smo dosadašnjim rezultatima, ali potrebno je strpljenje jer je veoma hladno i vlažno vreme. Najviše smo se angažovali u naselju Rogoz i u stalnom smo kontaktu sa ljudima. Postoji mali problem što pojedina domaćinstva izbegavaju da upotrebe sušilice jer se boje povećane potrošnje struje. Moram da kažem, iz iskustva, šteta od vlage, koja se postepeno širi i na zidove prostorija u koje nije prodrla voda, je mnogo veća od iznosa računa za struju. Građani u “Šumskom rasadniku” gde smo intervenisali su veoma zadovoljni jer su se uverili u efekat rada. Inače, naše ekipe paralelno distibuiraju sušilice i kontrolišu vlažnost prostorija gde su već instalirane. Apelujem na ljude da iskoriste ovu priliku i uspešno uklone vlagu iz svojih kuća.”- kaže Boričić.

Janko Jovanović, iz Rogoza, čije je domaćinstvo poplavljeno prezadovoljan je postignutim rezultatima. Kaže da je u podrumu njegove kuće voda bila do plafona. Brzo je ispumpana, ali, uprkos tome, vlaga je počela da se “penje” ka stambenom delu.

“Da nije sušilica imao bih još veću štetu. Beton je navukao vlagu i sada kada je hladno teško se suši. Voda kao da izvire iz zidova, ali već sada se primećuju rezultati rada ovih aparata. Želim da istaknem da su ovi momci iz “Adre” izuzetno ljubazni, stalno dolaze, proveravaju, mnogo su mi pomogli i  mnogo sam im zahvalan”.

Desetak sušilica je otpremljeno u Babušnicu, a prioritet su četiri poplavljena domaćinstva u Gorčincima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker