Gradska hronika

Sanira se put prema selu Oreovica

Meštani sela Oreovica, samoinicijativno su se organizovali kako bi pomogli saniranje puta ka ovom selu koje počinje ovih dana krpljenjem udarnih rupa na delu puta od Sopota ka Oreovici. Meštani su se, na inicijativu meštana Miroslava Živovića i uz podršku Mesne zajednice, organizovali kako bi krčenjem šiblja pripremili teren za krpljenje udarnih rupa na putu koji nije sređivan 20 godina.

oreovica

Po rečima Živovića, on stalno dolazi na vikendicu, ima i zemlju koju obrađuje i pokrenuo je inicijativu da se sredi put, a inicijativu su podržali i gradonačelnik Vladan Vasić, kao i javna preduzeća “Komunalac” i Direkcija za izgradnju, čije ekipe treba da krenu narednih dana sa krpljenjem puta ka selu sa pedesetak stanovnika.

-Milo mi je da se ovde nešto uradi kako treba. Ljudima treba samo malo inicijative i odma su se aktivirali, odazvali su se iako imaju posla u poljoprivredi, ali su to ostavili da očistimo oko puta, da bi krenulo krpljenje rupa. Na ovom putu preko 20 godina ništa nije rađeno. Mi ćemo ovaj put sanirati, a nadamo se, već iduće godine, uz pomoć grada, i potpuno preasfaltirati-kaže Živović.

Predsednik Mesne zajednice Oreovica Budimir Kocić kaže da se potrudio da sakupi što više ljudi u selu kako bi ova akcija uspešno bila realizovana.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker