Lokalna samouprava

Saniraju se fasade zgrada u strogom centru grada, Dragoševoj ulici

Bolji kvalitet života stanara, ali i mnogo lepši izgred centra grada

Potpunom rekonstrukcijom fasade zgrada u strogom centru grada – Dragoševoj ulici, nastavlja se realizacija programa poboljšanja energetske efikasnosti zgrada u Pirotu, koga je pokrenula lokalna samouprava, a u okviru koga Grad svim stambenim zajednicama koje se dogovore da budu deo programa, finansira uređenje fasada sa 60 do 80 posto sredstava, dok ostatak finansiraju sami stanari. Konkretno, u Dragoševoj ulici rekonstrukciju fasade finansiraće Grad sa 80 posto. 

uređenje fasada zgrada

-Centar grada je prioritetna zona za sređivanje fasada. Pozvali smo stanare odnosno stambene zajednice da se prijave za učešće u ovom programu, da se jave na konkurs za izradu dokumentacije i kasnije za realizaciju posla. Ovaj posao uradili smo prošle godine u ulici Knjaza Miloša, ljudi su prezadovoljni bili ove zime jer su videli koliko znači dobra izolacija, a sada nastavljamo sa uređenjem kompleksa zgrada u Dragoševoj ulici, strogom centru grada, gde je čitav kompleks zgrada sa sedam ulaza i preko stotinu stanova. Oni će dobiti svoju fasadu do početka grejne sezone. Mi pomažemo sa 75-80 posto u realizaciji radova, a ostatak sami stanari. Ovo će značiti i za stanare, ali i za Grad jer će značajno ulepšati izgled centra grada-kazao je gradonačelnik Vasić.

Poziv stanarima Solitera

Gradonačelnik Vasić uputio je poziv i stanarima Solitera i dodao da tu predstoji vađenje cisterni koje su nekada bile deo kotlarnice, koja je ugašena.

-Pozivamo i taj kućni savet da sa njima uradimo dokumentaciju za saniranje fasade. U narednom periodu ćemo izmestiti cisterne koje su ekološki problematične, a nadamo se, i saniranje fasade. Interesovanje zgrada je sve veće za poboljšanje energetske efikasnosti. Mislim da je ovo izuzetno dobra akcija i zbog ulepšavanja grada i poboljšanja kvaliteta života-kazao je Vasić.

Direktor JP za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov kazao je da je ugovorena vrednost radova oko 18 miliona dinara. 

-Izvođač je firma Maget plus, imamo obećanja da će radovi biti završeni pre početka grejne sezone. Mi smo već izradili sedam-osam projekata za druge stambene zajednice, a u toku je izrada dokumentacije za još nekoliko zgrada-kazao je Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker