Sport

Sanel Mukanović ponovo u Pirotu

Nakon tri ipo sezone u KK”Pirot” se vratio iskusni Sanel Mukanović, nezvanični “kralj” Druge lige, kako se u košarkaškim krubovima govori o njemu. Sa njime u ekipi i puno vere u pobedu u subotu 9. decembra 2018.g. “Pirot” gostuje novom drugoligašu “Zemunu”.

Retki su oni koji se ponovo vrate u nekadašnji klub, bez obzira o kom sportu je reč ili o kom rangu takmičenja se radi, a da im pritom isti nije matični klub niti klub iz sopstvenog grada. To samo po sebi dovoljno govori o samom profilu igrača ili stručnjaka. U našim drugoligaškim okvirima takvu specifičnu težinu ima povratak u klub Sanela Mukanovića, kapitena iz sezone 2014/2015. Pod vođstvom trenera Mihajla Mitića i sa ekipom u kojoj su pored njega igrali Kosanović, Rašić, Danilović, Dule Filipović, Matija Mladenović, Pendić, Raičević, Borko, Gaćinović, Luka Vasić i Čolić, naš klub je, osvojivši 3.mesto, postigao jedan od najboljih rezultata u sopstvenoj istoriji. Iz tih dana su sada u ekipi samo Lazar Rašić i Miodrag Stojanović Skansi, doduše on kao saigrač iz prethodne, prve drugoligaške sezone u kojoj je Sanel takođe bio učesnik a trenerski tandem na klupi bio Zoran Petrović-Marko Spasić. Tih prvih godina je “Pirot” bio otkrovenje drugoligaškog karavana i jedna od najgledanijih ekipa u ligi. Retko ko se u Pirotu ne seća utakmica iz tih sezona i igrača iz tog perioda (da ne zaboravimo Vladislava Vlajsa Stanisavljevića, “princa” Druge lige i Miloša Milovanovića, pre toga i Stefana Dujkovića, Stefija Stanisavljevića, Srđana Grujića, Gambirože, Pižona i Duleta Lilića).

Eto kako nas je Sanelov povratak potsetio svih tih igrača i trenera koji su u klubu bez malo zauzeli status članova familije! Između ostalog i zato je naš klub vratio Sanela da nas potseti tog igračkog senzibiliteta koji je sa godinama pomalo isčezao, igra pala u rutinu, rezultati posustali a publika počela da se osipa.

Nadamo se zato da ća ekipa trenera Marka Spasića uz Sanelovo, Rašićevo i Skansijevo iskustvo zaigrati sa novim elanom i novom energijom! Naravno, nadamo se i pobedama već u narednim utakmicama!

Zahvaljujemo se na kraju OKK”Novi Pazar” i direktoru Džemilu Imamoviću na kooperativnosti prilikom prelaska Sanela iz njihovog kluba!

Sani, obrodošao kući!

Sanel Mukanović, Datum rođenja: 05. novembar 1983. (Tuzla) 189cm
Igračka karijera: mlađe kategorije: Zdravlje Leskovac
KK Zdravlje Leskovac (1999-2003)
KK Jagodina (2003-2004)
KK Zdravlje Leskovac (2004-2005)
KK Prokuplje (2005-2007)
KK Kosjerić Crnokosa (2008-2013)
KK Pirot (2013-2015)
KK Zdravlje Leskovac (2015)
KK Plana Velika Plana (2015-2016)
KK Zlatibor Čajetina (2016-2017)
KK Novi Pazar (2017-2018)

Izvor: kkpirot.com

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker