Lokalna samouprava

Sanacija klizišta ka Toplom Dolu u završnoj fazi, ako vreme dozvoli položiće se i prvi sloj asfalta

Uprkos veoma teškim uslovima rada, srećom vremenske prilike bile su naklonjene izvođaču radova, sanacija tri klizišta na putu ka Toplom Dolu odvija se više nego dobro. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da bi radovi trebalo da budu završeni za desetak dana, ukoliko vreme posluži, i da se pre zime položi prvi sloj asfalta. Gradonačelnik je najavio da će se u narednom periodu preduzeti konkretnije mere oko izgradnje mosta na Toplodolskoj reci i novog puta od brane HE “Pirot” ka Toplom Dolu, što bi kud i kamo olakšalo pristup Staroj planini.

Bez obzira na nemile događaje sa kradjom materijala izvodjaču radova, Vasić kaže da će najverovatnije ovaj deo puta biti asfaltiran pre zime.

“Ja se nadam da će vremenski uslovi dozvoliti da postavimo asfalt, da finiširamo radove. Inače opcija je da se postavi prvi sloj asfalta, a da sledeće godine u proleće, kada se stabilizuje tlo položi i završni sloj” – rekao je Vasić.

Kada je reč o izgradnji novog puta preko brane HE “Pirot” do Toplog Dola, koji je sada u funkciji, Vasić kaže da će to u skorijoj budućnosti biti glavni put.

“Tamo treba da sagradimo most. Dugo sam živeo u uverenju i nadi da će to uraditi Hidrocentrala, s obzirom da su uradili projektnu dokumentaciju. Vidim da od toga nema ništa, i moraću da razgovaram, da presečem to sa direktorom EPS-a, da li će to oni da rade, ili bar da nam ustupe tehničku dokumentaciju pa da mi planiramo za godinu, dve da tamo sagradimo most, a da put asfaltiramo i da to bude glavni put prema selu Topli Do” – izjavio je Vasić.


Izvinjenje redakcije Pirotskih vesti

Tokom pisanja ovog teksta autor teksta je nehotice upotrebio formulaciju koja je naišla na negodovanje meštana Toplog Dola. Nakon njihovog javljanja, sporna formulacija je izmenjena. Redakcija Pirotskih vesti se izvinjava zbog ovog propusta koji je nehotice napravljen.

Pirotske vesti su do sada objavile na desetine reportaža afirmativnog karaktera o Staroj planini, posebno toplodolskim vodopadima, Staroplanincima, sa tom praksom nastavićemo i na dalje, a film o budjenju Toplog Dola i renoviranju velikog broja kuća je nedavno nagradjen na Vrmdža festu nagradom za najbolji turističko-promotivni film.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker