Sport

Samo 6 golova u mreži Meševa – Het trik Mitra Radivojevića

Fudbal: Srpska liga Istok 21/22

Pirot: Gradski stadion, 25. kolo

Radnički – Meševo 6:0 (2:0)

Radnički: Mladen Stojiljković, Filip Stojanov(Bogdan Stamenković), Božidar Mančić, Aleksa Petrović, Nemanja Mančić, Bojan Dojkić(Andrej Stojković), Mitar Radivojević(Oliver Tošić), Darko Stojanović, Dragan Ignić(Filip Sekulić), Miodrag Kamenović, Denis Ristov(Filip Gajić).

Po izuzetno prijatnom i lepom vremenu, u idealnim uslovima za igru, Radnički je ubedljivo savladao Meševo, koje je imalo ambiciju da iz Pirota ponese, makar, bod, s obzirom da se nalazi u zoni ispadanja i da mu predstoji grčevita borba za opstanak. Uspevali su gosti da pariraju Radničkom, uglavnom na sredini terena, bez ozbiljnijih napada sve do 17. minuta. Od tada se igra, bukvalno, na jednoj polovini terena, pred njihovim golom. Već u 18. minutu sam pred golom gostiju bio je Nemanja Mančić, ali umesto da šutira u suprotan ugao njegov udarac završio je pravo u golmana. Pritisak Radničkog se nastavlja, i posle jedne nespretne intervencije odbrane gostiju najbolje se snašao Mitar Radivojević i u 23. minutu dovodi Radnički u vođstvo. Samo 4 minuta kasnije na odbijenu loptu natrčava Darko Stojanović i postavlja rezultat poluvremena od 2:0 za svoj tim.

U nastavku igre Radnički stalno atakuje na gol Meševa. Darko Stojanović sa samo 11 metara, neometan, šutira preko prečke, Radivojević odlično proigrava N. Mančića koji nespretno prihvata loptu i propušta priliku da poveća vođstvo. U 55. minutu posle odličnog prodora i šuta, kapitena, Božidara Mančića, odbijenu loptu prihvata Radivojević i mirno je šalje u nebranjenu mrežu. Nemanja Mančić iskupio se u 55. minutu kada je topovskim šutem postigao 4. gol za Radnički. Golgeterski trio ponovo je na sceni. Posle odlične kombinacije N. Mančića i Stojanovića svoj treći gol na utakmici postiže Radivojević u 68. minutu. Za konačnih 6:0 pobrinuo se Andrej Stojković 6 minuta pre kraja utakmice.

Radnički je u svemu nadigrao Meševo i rezultat je, realno, mogao da bude ubedljiviji. Gosti, praktično nisu uputili ni jedan šut u okvir gola sve do pred sam kraj utakmice kada se golman Mladen Stojiljković poput pantera izvio, poravnao sa prečkom, i izbacio loptu u korner. Međutim, Marko Vidojević, trener Radničkog imao je u obzir podatak da je Meševo u poslednjih 7 mečeva primilo samo 6 golova, da je reč o čvrstoj i nimalo naivnoj ekipi. Tako je i pripremio svoje momke zahtevajući da maksimalno ozbiljno pristupe igri, što je ispoštovano i urodilo plodom.

“Čestitam mojim igračima, pogotovo na igri u drugom poluvremenu, ne zbog 4 gola koja su tad postignuta, već zbog ritma koji su momci održali. U prvom poluvremenu nismo, čini mi se, bili na sto posto, ali kako je utakmica odmicala imali smo više prostora i to smo vešto iskoristili. Mislim da je bilo izuzetno lepih akcija, lepih golova i da navijači koji su došli nisu izgubili dva sata, već su uživali u lepoj fudbalskoj igri” – rekao je Vidojević.

Treba reći i to da je utakmica bila izuzetno fer i korektna, bez grubih startova i prekršaja. Glavni sudija, Petar Vukadinović, iz Niša sa svojim pomoćnicima sudio je bez ijedne greške i bio, skoro, neprimetan na terenu.

Foto: Ilija Pejčić Lika 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker