Kultura

Salon knjiga i grafike, osamnaesti po redu, opravdao očekivanja

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i direktor Doma kulture Miško Ćirić, danas su na svečanosti na kojoj su dodeljene nagrade najuspešnijim izdavačima, ali i najboljim na nagradnom konkursu za kratku priču Doma kulture, istakli da je ovogodišnji, 18. po redu, Salon knjiga i grafike, u potpunosti opravdao očekivanja.

-Čestitam svim nagrađenima, hvala Goranu Gociću i Dejanu Stojiljkoviću što su i ove godine birali najbolje kratke priče. Mislim da je ovaj sajam bio dobar kao i svi ostali, puno promocija, puno prilika da se čitaoci upoznaju sa novim naslovima, ali i da kupe knjige-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Doma kulture Miško Ćirić kazao je da je ostalo još tridesetak sati do kraja ovogodišnjeg Salona knjige i grafike.

-Mogu da kažem da smo mi kao organizatori, a verujem i naši sugrađani i biblioteka, zadovoljni kako je protekao ovogodišnji Salon, bez ijednog problema smo uspeli sve da organizujemo, organizovano je mnogo promocija knjiga, druženje dečjih pisaca sa decom, sve u svemu zadovoljni smo kao organizatori a mi ćemo se potruditi da naredni Salon bude još bolji-kazao je direktor Ćirić.

Poznati književnih Goran Gocić, koji je zajedno sa piscem Dejanom Stojiljkovićem bio u žiriju za izbor najbolje kratke priče, kazao je da mu je jako drago što postoji ovakav Salon knjiga.

-Atmosfera je jako intimna, prosto pleni i veliko mi je zadovoljstvo što se družimo ovde u Pirotu-kazao je Gocić. 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker