Gradska hronika

Sajam zapošljavanja u Pirotu tokom aprila – Tačan datum uskoro poznat

U skladu sa svojim planom i programom Filijala Pirot Nacionalne službe za zapošljavanje, tradicionalno, duži niz godina organizuje dva sajma zapošljavanja godišnje – Prolećni i Jesenji sajam zapošljavanja. Izuzetak su bile 2020. i 2021. godina kada su održani jedan virtuelni Sajam zapošljavanja i jedan klasičan. Ovogodišnji Prolećni sajam zapošljavanja održaće se u toku aprila, a tačan datum održavanja biće uskoro poznat.

Filijala Pirot NSZ uveliko, od početka godine, radi na pripremi Sajma, sa jedne strane sa nezaposlenim licima, i sa druge strane sa poslodavcima, potencijalnim učesnicima Sajma zapošljavanja. Sajam zapošljavanja biće organizovan u skladu sa važećim epidemiološkim preporukama i merama nadležnih institucija za javno zdravlje.

“Sajmovi zapošljavanja su zamišljeni tako da povezuju veliki broj poslodavaca sa, takođe, velikim brojem kandidata. Predstavnici poslodavaca učestvuju na ovakvim događajima da bi se upoznali i porazgovarali sa zainteresovanima za posao, prikupili radne biografije i promovisali njihovu kompaniju, odnosno, organizaciju. Za nezaposlene, sajmovi su sjajna prilika za upoznavanje više poslodavaca na jednom mestu, direktan razgovor sa predstavnicima kompanija, umesto slanja biografije i konkursne dokumentacije e-mejlom, i umrežavanje i stvaranje kontakata” – kaže, Miljan Jonić, pi ar Filijale Pirot.

Efekti sajmova su veoma dobri, što pokazuje i podatak da se oko 35 odsto posetilaca, koji su
ciljano pozvani na sajmove, zaposlilo. Važno je reći da se rezultati svakog održanog Sajma prate šest meseci od održavanja, pa je broj zaposlenih posle nekih sajmova i znatno veći.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker