Gradska hronika

Sajam profesionalne orijentacije

Filijala u Pirotu Nacionalne službe za zapošljavanje organizovaće 22. maja u hali “Kej” tradicionalni Sajam profesionalne orijentacije koji se organizuje po osmi put.

hala kej

Sajam je prevashodno namenjen osmacima, ali i ostalim đacima koji na jednom mestu mogu da se upoznaju sa kompletnom ponudom obrazovnih profila svih pirotskih srednjih škola. Takođe, na Sajmu će đaci i njihovi roditelji moći da dobiju informacije u vezi upisa u srednje škole. Sajam će biti otvoren od 10 do 16 sati a svečano otvaranje je u 11 sati.

tekst i foto-ilustracija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

4 Comments

  1. Mlacenje prazne slame i trosenje novca. Filijala NZS u Pirotu sluzi samo da bi zaposljeni u njoj primali platu. Danas ko trazi posao ode na Infostud ili neki slican sajt. Umesto sto trose novac na ove sajmove bez smisla, bolje da organizuju kurseve ruskog i nemackog, kurseve zanatskih delatnosti, obuku za uzgoj bobicastog voca i slicne stvari. Koliko oni kostaju na godisnjem nivou (Filijala NSZ) , bruto plate, grejanje, prateci troskovi itd. ne smem ni da zamislim. A blistaju od srece kada kazu da je broj nezaposljenih u Pirotu smanjen, a ne kazu da je to zato jer racunar sam brise iz evidencije one koji se nisu javili na dan odredjen za prijavljivanje. Mudar nacin za borbu protiv nezaposlenosti. Treba ga patentirati i ponuditi EU. A zatim tkz. kazna, nezaposleno lice se ne moze prijaviti na biro narednih sest meseci.

  2. a.ciricu slika koja prati ovaj tekst o sajmu profesionalne orjentacije je sa sajma peglane kobasice. De malo vise koncetracije i profesionalizma.

  3. Ova prof. orijentacija bi mogla da se nekako drugacije organizuje. Mislim da je ovakav nacin malo promasio poentu. Decu organizovano dovode, a ona pojma nemaju ni gde su, ni sta hoce. Doduse, pojedina ni posle prijemnih ispita ne zna gde ce. @ Mane: a tebi je najbitnije koja je slika, a ne sama vest?

  4. Горе поенута служба ће се и онако реформисати, а након тога наступиће другачији начин запошљавања и упошљавања. То тамо негде функционише поодавно. А за запошљене у тој служби биће места једино у приватном сектору. Када буду добили лиценце од државе и када сами буду отворили сопствене агенције за запошљавање. Питаће се онда они ко ће кога , како и због чега да запошљава.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker