Gradska hronika

Sajam profesionalne orijentacije u Pirotu

Sajam profesionalne orijentacije, jedanaesti po redu, otvoren je danas u hali “Kej”. Sajam organizuje pirotska Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, po rečima predsednika Aktiva direktora pirotskih srednjih škola Ace Božića, pirotske škole su među cenjenijim u zemlji.

U ime Grada Pirot učesnicima Sajma obratio se Slaviša Svilarov, istakavši da je izbor srednje škole i fakulteta jedna od najvažnijih odluka u životu.

-Zbog toga se i organizuje ovaj Sajam kako bi na jednom mestu mogle da se nađe informacije i svim srednjim školama ili visokoškolskim ustanovama-kazao je Svilarov i dodao da je lokalna samouprava u proteklom periodu puno učinila kada je o poboljšanju poslovnog ambijenta u gradu reč, a sve u cilju da mladi ljudi kada završe svoje školovanje, ostanu u Pirotu i brže i lakše dođu do posla.

-Direktor pirotske Filijale NSZ Dragan Jenaćković kazao je na otvaranju da je velika čast i zadovoljstvo da se po 11. put organizuje ovaj Sajam. 

-Nadam se da će mladi budući srednjoškolci pronađu sebe, a da svršeni srednjoškolci lakše mogu da donesu kvalitetnu odluku o nastavku školovanja-kazao je direktor Jenaćković.

Slaviša Svilarov

-Sve naše srednje škole u gradu i okrugu su veoma cenjene na teritoriji cele Srbije, što znači da osmaci imaju odlična izbor-kazao je predsednik Aktiva direktora srednjih škola Pirota Aca Božić.

Organizator Sajma je pirotska Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker