Gradska hronika

Sajam profesionalne orijentacije

Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala Pirot organizovala je danas Sajam profesionalne orijentacije u sportskoj hali «Kej».

sajam profesionalne orijentacije_1

Sajam profesionalne orijentacije koji se ove godine deveti put održava, ima za cilj pružanje informacija o svetu rada, izboru zanimanja i zapošljavanja učenicima završnih razreda osnovnih škola.
Učenicima osnovnih škola pirotskog okruga predstaviće se sve srednje škole iz pirotskog okruga. Na štandovima škola posetioci sajma dobijaće informacije o načinu upisa, obrazovnim profilima i načinu školovanja direktno od učenika i profesora tih škola.

sajam profesionalne orijentacije_2

Tokom Sajma održaće su brojne video prezentacije škola, ali i umetnički program, projekcija kratkih filmova, sa ciljem da se učenici lakše opredele za svoja buduća zanimanja.
Ovako koncipiran sajam Nacionalne službe za zapošljavanje predstavlja jedinstvenu priliku da se prave informacije dobiju iz prve ruke.

sajam profesionalne orijentacije_3
Izbor zanimanja je za mnoge jedna od najvažnijih stvari u životu.  Da bi budući srednjoškolci i studenti napravili pravi izbor osim konsultacije sa roditeljima i timom školskih psihologa i pedagoga, pri Nacionalnoj službi za zapošljavanje postoji Odeljenje za profesionalnu orijentaciju i planiranje karijere,  a u svim filijalama kao i u Filijali Pirot stručnjaci, psiholozi koji im u tome pomažu.
Osim neposrednog informisanja i savetovanja, svi zainteresovani mogu da dobiju podatke o zanimanjima i školama i putem sajta NSZ, u oviru PBILD projekta u saradnji sa UN, NSZ je napravio interaktivni vodič za osnovce na internetu  www.vodiczaosnovce.nsz.

Sajam je otvoren danas sve do 17 sati.

foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker