Obrazovanje

Sajam preduzetništva u OŠ “Dušan Radović” Pirot – Razvijanje preduzetničkog duha i timskog rada

U Osnovnoj školi “Dušan Radović” u Pirotu održan je veliki i izuzetno zanimljiv Sajam preduzetništva koji je Škola organizovala u saradnji i uz podršku roditelja učenika. Sajam je posvećen predstojećem Uskrsu, pa su i motivi brojnih rukotvorina učenika uglavnom inspirisani praznikom i tradicijom. Međutim, u osnovi Sajma je negovanje i razvijanje preduzetničkog duha, timskog rada i kompetencija, kaže, pored ostalog, direktorka OŠ “Dušan Radović”, Nataša Branković.

Direktorka Branković je istakla izuzetnu saradnju sa roditeljima učenika. Ona je pohvalila sve učesnike Sajma koji su se svojski potrudili da naprave kvalitetne i lepe proizvode koji su rezultat timskog rada.

“Proizvodi su rezultat timskog rada, tako se osim preduzetničkog duha razvija i timski duh i motivacija je na visokom nivou. Roditelji su partneri u našem obrazovnom procesu i kada pogledate atmosferu na Sajmu srce vam je zaista puno. Motivi su vezani za Uskrs, međutim, preduzetništvo može da se razvija svakodnevno sa različitim motivima, poput brendova grada Pirota, može bilo koji dan da bude Sajam preduzetništva. Sajam je prodajnog karaktera i jedan od ciljeva je da učenici nauče da rukuju novcem. Posle Sajma oni će u prisustvu roditelja i odeljenskog starešine prebrojati svoju zaradu, ali odmah će znati kako da raspodele novac” izjavila je direktorka Branković.

Ove godine OŠ “Dušan Radović” je ušla u projekat “Škola novca za osnovca”. To je projekat gde se učenici uče finansijskoj pismenosti, dodala je Brankovićeva. Taj projekat se realizuje u izdvojenom odeljenju u Temskoj gde se održavaju radionice koje su prezentovane Školskoj upravi, a ona će ih proslediti resornom ministarstvu kao primer dobre prakse. Sve to je uvod u otvaranje Đačke zadruge u okviru Škole.

OŠ “Dušan Radović” neguje veoma dobru saradnju sa Ekonomskom školom Pirot, koja je imala svoj štand na Sajmu preduzetništva i pružila veliku podršku prilikom organizovanja ove manifestacije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker