Lokalna samouprava

Sajam pirotske peglane kobasice – svetkovina vrhunskog ukusa

Sedmi po redu Sajam pirotske peglane kobasice opravdao je u potpunosti očekivanja ogromnog broja zaljubljenika u vrhunsku pirotsku peglanu kobasicu, ali i brojne vrste sireva, vina, rakije, meda. Uprkos lošem vremenu i činjenici da zbog mećave na putu ka Pirotu, iz Beograda nisu stigli ministar Ružić i promoter Boda Ninković, posećenost ovogodišnjeg Sajma je, po opštoj oceni, odlična, Sajam je posećeniji od prošlogodišnjeg izdanja i verovatno najposećeniji u zadnjih nekoliko godina. 

Ogroman broj turista iz susedne Bugarske tiskao se da proba ovaj pirotski specijalitet, ali i da kupi i ponese kući poneku potkovicu pirotske peglane i druge specijalitete. Organizator Sajma je Turistička organizacija Pirot, pokrovitelj Grad Pirot a sponzori Dunav osiguranje i Tigar tyres. 

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je veoma zadovoljan posećenošću Sajma i interesovanjem za pirotsku peglanu kobasicu koje je iz godine u godinu sve veće.

-Nadam se da će svaki Sajam narednih godina sve bolji i bolji a mi ćemo se truditi da maksimalno promovišemo pirotsku peglanu kobasicu. Nastojaćemo da podižemo kvalitet, da zaštitimo geografsko poreklo tako da ćemo pomoći svaku vrstu organizacije koja ide u prilog razvoju brenda pirotske peglane kobasice-kazao je Vasić uz reči zahvalnosti svim gostima koji su iz cele Srbije, ali i Bugarske došli u Pirot.

Poznati glumac Marko Gvero kazao je da mu je velika čast što je promoter ovogodišnjeg Sajma.

-Ja sam sinoć imao prilike da probam pirotsku peglanu kobasicu, za sebe smatram a i prijatelji to dobro znaju, da sam zaista gurman i uživam u dobrom zalogaju, što se i vidi i samo mogu da kažem da uz peglanu kobasicu “fit je aut”. Uživajte u vrhunskom zalogaju-poručio je Gvero. Za odličnu atmosferu bili su zaduženi pirotski folklorci kao i pirotska bluz atrakcija Rusty strings.

Sajam će za posetioce biti otvoren i sutra.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker