Lokalna samouprava

Sajam pirotske peglane kobasice – praznik za gurmane (foto galerija)

Peti po redu Sajam pirotske peglane kobasice, po tradiciji, izazvao je ogromno interesovanje, posebno među turistima iz Bugarske, koji su od ranog jutra “okupirali” Pirot, kako bi uživali u kvalitetnoj hrani i piću. Sajam je, po opštoj oceni, u potpunosti opravdao očekivanja, a prava atrakcija sajma bio je ovogodišnji promoter, pored stalnog Zorana Kesića, Prljavi inspektor Blaža, koji je na sebi svojstven način oduševljavao prisutne u hali “Kej”. U prostorijama Omladinskog kulturnog centra svoje đakonije pripremile su i vredne pirotskih domaćice iz okolnih sela Temske, Izvora, Krupca i drugih delova grada, pa su osim peglane kobasice, gosti mogli da probaju i drevne pirotske i staroplaninske specijalitete poput punjenih paprika, recelja, belmuža i mnogih drugih gurmanluka. Manifestaciju su, pod pokroviteljstvom Gradske uprave, organizovali Turistička organizacija Pirot, Sportski centar Pirot i Dom kulture. Voditelji programa bili su novinari Vanja Jocić i Igor Starešina, dok su za muzičku pratnju bili zaduženi Bojana, Mimi i Bagzi, “pojačani” poznatim pirotskim gitaristom Ivom Gitarom.

Kada je o samoj peglanoj kobasici reč, ogromno interesovanje izazvalo je novo luksuzno pakovanje u “režiji” restorana “Boem”. Reč je o pirotskoj peglanoj kobasici upakovanoj u obliku luksuzne knjige, a štand ovog proizvođača ulepšale su i prelepe Piroćanke Bojana Mitić i Ivona Stavrić.

Pogledajte atmosferu u hali “Kej” na fotografijama urednika Pirotskih vesti Aleksandra Ćirića.

Na početku manifestacije, stalni promoter Zoran Kesić uručio je ključeve grada Pirota ovogodišnjem promoteru Prljavom inspektoru Blaži.

Turisti iz Bugarske idu ka hali “Kej”

Svoje specijalitete prezentovale u OKC-u i pirotske domaćice
Ništa bez dobrog vina

fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker