Lokalna samoupravaSajam peglane

Sajam koji se ne propušta, više od 40 različitih vrhunskih ukusa peglane kobasice, široka paleta francuskih sireva, vrhunska vina, sve to sutra u Pirotu

Sutrašnji Sajam pirotske peglane kobasice jedinstvena je prilika da se probaju i po povoljnim sajamskim cenama kupe vrhunske pirotske peglane kobasice, proba po prvi put na jednom mestu široka paleta francuskih sireva, vrhunska vina iz najboljih domaćih vinarija i sve to u našem gradu, na sedmom po redu Sajmu koji se sutra i prekosutra održava u hali Kej. Sajam je za posetioce otvoren od 10 sati a u podne Sajam će otvoriti promoteri ovogodišnjeg Sajma glumci Boda Ninković i Marko Gvero sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem, kazao je Pirotskim vestima direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov. Stručni žiri kojim predsedava profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu Branislav Zlatkovć već je imao danas zasedanja i ocene su žirija da je kvalitet peglane kobasice koja će biti izložena na svim štandovima sutra vrhunski. 

-Zaista je Sajam jedina prilika da se probaju 43 vrste pirotske peglane kobasice različitih proizvođača. Svaki proizvođač ima drugačiji pristup u proizvodnji ovog specijaliteta, koristi različite kombinacije posnih mesa, različite začine, uglavnom sa Stare planine. Posetioce očekuju promotivne cene svih proizvoda koji će biti izloženi na Sajmu, moći će da probaju široku paletu francuskih sireva, po prvi put u Pirotu i to proizvođača “Francuske tajne”, “Kozari”, “Beo kapra”, Mlekarska škola će naravno biti prisutna sa svojim asortimanom dobro poznatim tržištu cele zemlje. Tu su i vinarije, a pored poznatih vinarija “Jović”, “Aleksić”, “Ćosić” takođe će moći da se probaju specijalne vrste aromatičnih vina. Sve to će biti začinjeno bogatim kulturno-umetničkim programom, nastupom pirotskih folkloraca i pirotske bluz atrakcije, benda Rusty strings-kaže Zlatkov za Pirotske vesti.

Nagrade za najuspešnije proizvođače pirotske peglane

-Proglašenje pobednika planirano je za 13:30, tada će stručni žiri saopštiti imena tri najboljeplasirana proizvođača, pobednika u kategoriji za najuređeniji štand a ove godine imamo i dve nove nagrade i to za najmlađeg i najiskusnijeg učesnika Sajma.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker