Sport

Sa 16 godina debitovao za prvi tim Belih

Miodrag Kamenović (16), verovatno je najmlađi debitant u bogatoj istoriji Radničkog iz Pirota. Sa samo 16 godina, 4 meseca i 12 dana Radnički je u Kamenoviću dobio svog najmlađeg debitanta u svojoj bogatoj i dugačkoj istoriji. Njemu je trener Lazarević juče ukazao šansu pred kraj veoma važne utakmice u kojoj je Radnički savladao ekipu Slobode iz Užica rezultatom 1:0.

 
Talentovani levi bek Kamenović poslednjih mesec dana je redovno trenirao sa četom trenera Lazarevića, već je bio u protokolu utakmica za prvi tim, a protiv Slobode je zabeležio i svoj prvi nastup.
Iako ima samo 16 godina, standardno igra za dve godine starije omladince koji se takmice u juniorskoj Super ligi Srbije. Već ima ozbiljnih interesovanja iz inostranstva za ovog momka, za koga trener Goran Lazarević kaže da je mešavina Kolarova i Rodića koji su takođe izrasli u asove pod dirigentskom palicom sadašnjeg šefa stručnog štaba pirotskih belih.

Treba reći da je trener omladinaca Bratislav Mitrović, prvi promovisao Kamenovića i dao mu šansu u omladinskom timu, iako je mladi levi bek još uvek kadet.
– Svi u klubu znamo da je Kamenović ogroman potencijal, i što je još važnije radi se o vrednom i radnom dečku. Napreduje iz dana u dan, pametan je,  i ako tako nastavi ubeđen sam da će napraviti ozbiljnu karijeru – siguran je trener Mitrović.
Nadamo se da ćemo imati prilike malo duže da gledamo Miodraga Kamenovića u Pirotu, i da se neće ponoviti priča kao sa svim ostalim pirotskim talentima koji su odmah po skretanju malo pažnje na sebe odlazili u veće klubove.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker