Sport

Rutinskom igrom Jedinstvo uknjižilo tri nova boda

Fudbal – Zona “Istok” 20/21

Kolo: 22.

Pirot: Pomoćni teren Gradskog stadiona, 16 h.

FK “Jedinstvo” – FK “Polom”  3:0 (1:0)

FK “Jedinstvo”: Bojan Đorđević, Mladen Nikolov(Predrag Mitić), Nikola Rančić, Veljko Ćirić(Miloš Vacić), Lazar Filipović, Darko Bošković, Miloš Kostić(Milan Mišić), Bojan Kostić(Martin Nikolov),Jovan Đorđević, Željko Milošević, Ivan Kovač. 

Reklo bi se, sa pola snage fudbaleri Jedinstva savladali su Polom ubedljivim rezultatom od 3:0. Bila je ovo rutinska pobeda, mada su gosti u prvom poluvremenu pokušali da se suprotstave Jedinstvu, ali nisu uspeli ni jednom da ozbiljnije ugroze gol Bojana Đorđevića. Golom Kovača u devetom minutu igre domaći su poveli, i tim rezultatom otišlo se na odmor. U nastavku potpuna dominacija Jedinstva. Gosti, bukvalno, nisu prešli centar, a u 57. minutu Milošević je povisio rezultat. Imali su domaći fudbaleri još nekoliko izglednih prilika koje nisu iskoristili, da bi konačan rezultat postavio Miloš Vacić oštrim udarcem, iskosa sa desne strane, u 77. minutu igre.

Trener Jedinstva, Saša Mitić, kaže da su u svemu ovome najvažniji bodovi. Možda igra nije bla na visokom nivou, ali treba imati u vidu ritam odigravanja utakmica u razmaku od samo tri dana.

“Zadovoljni smo pre svega pobedom. Igrali smo prošle nedelje u Kupu, zatim još jedan težak protivnik u prvenstvu, pa sada ova utakmica, pa opet u subotu još jedna prvenstvena. Znate da ovo nije profesionalni fudbal, za ovakav ritam utakmica potrebno vam je dvadesetak igrača da bi se dao pun učinak. Ipak je ovo bila zahtevna utakmica. Ne mora da znači što je Polom poslednji na tabeli da su nam bodovi bili osigurani, treba da se izađe na teren i pobedi. Zadovoljan sam jer su nam bodovi najvažniji”- rekao je Mitić.

Foto Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker