Sport

Rutinska pobeda rukometašica Pirota, veća minutaža za mlađe igračice

Prva liga “Istok” – grupa B

Pirot: Hala “Kej” – 18 časova

ŽRK “Pirot” –  ŽRK “Naisa 2” 35 : 23 (17:11)

ŽRK “Pirot”: Anastasija Kostić, Mila Potić, Svetlana Filipović, Ivana Savić, Jelena Stojanović, Ivana Ćirić, Selena Tančić, Simona Tančić(K), Andrijana Jovanović, Anja Spasić, Ana Tolić, Anita Drinić, Teodora Markov, Zorana Kostić, Andrijana Ranđelović.

U sportu su iznenađenja uvek moguća, ali rukometašice Pirota opravdale su u potpunosti ulogu favorita protiv Naise 2, i ubedljivo pobedile u zaostaloj utakmici iz jesenjeg dela prvenstva. Tek u jednom periodu utakmice gošće iz Niša su napravile nekoliko povezanih akcija, ali to nije bilo dovoljno da, makar, i nagoveste mogućnost da mogu pružiti ozbiljniji otpor kvalitetnijoj i fizički dobro spremnoj ekipi Pirota.

S obzirom na ubedljivo vođstvo tomom celog meča bila je ovo odlična prilika da se oprobaju i mlade rukometašice i dobiju veću minutažu.

Teodora Markov večeras je debitovala u seniorskoj konkurenciji. Kaže da je trema i te kako bila prisutna, bez obzira što ishod utakmice nije bio pod znakom pitanja. Već posle drugog ulaska u igru bilo je mnogo lakše i ovo joj je podstrek za dalji rad i sticanje sigurnosti.

Trener pirotskih rukometašica, Nina Tošić, kaže da u ovakmim utakmicama, gde se pobeda ne dovodi u pitanje, svakako treba dati šansu mlađim rukometašicama, pogotovo onim devojkama koje pruže bolje partije u ligi mlađih kategorija.

“Večeras sam odlučila da tri mlade rukometašice dobiju nešto više minuta na parketu. Vidi se da su malo uplašene, ali tako se kale igrači, da osete atmosferu i vide kako to izgleda u borbi za bodove sa iskusnijim rukometašicama. Jesmo bile favorit u ovom susretu, i možda smo malo u prvom poluvremenu podcenile rivala. Ali, kao što znate pre ove utakmice, praktično, nismo imale ni jednu prijateljsku utakmicu i dobro nam je došla ova utakmica pred derbi u Beloj Palanci”.

Ivana savić, jedna od najiskusnijih pirotskih rukometašica i večeras je pružila odličnu partiju.

“Ovom pobedom praktično smo potvrdile prvo mesto u jesenjem delu prvenstva. Ekipa iz Niša nije nimalo naivan protivnik, iako mlada ima dosta iskustva i tehnički je na zavidnom nivou. Međutim, na našoj strani su i kvalitet i iskustvo, disciplina u igri, bolja uigranost i videli ste ubedljivo smo savladale rivala”.

foto: Ilija Pejčić Lika 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker