Gradska hronika

Rušenjem postojećih objekata počeli pripremni radovi na izgradnji parkinga

Danas su počeli radovi na izgradnji parkinga na parceli između zgrada u Ulici Branka Radičevića i OŠ “Vuk Karadžić”. Praktično, počela je priprema terena koja podrazumeva uklanjanje postojećih objekata na ovoj parceli. Načelnik za urbanizam i stambeno komunalne poslove grada Pirota, Bojan Pešić, kaže da je počelo izvršenje rešenja o uklanjanju objekata, a zatim će uslediti konkretni radovi na izgradnji parkinga.

“Ovakvi poslovi često donose neprijatnosti, ali mi moramo da završimo planirane aktivnosti za koje je sproveden postupak. Za sada nema većih problema, jedino nam vreme ne ide na ruku, ali se nadam da ćemo, ako ne danas, sutra završiti ovaj deo posla. Ne  možemo da planiramo dinamiku s obzirom da imamo još neke objekte za koje nismo sigurni da li ima automobila unutra, ili drugih stvari. Ponoviću, mi uklanjamo ove objekte vodeći računa da ne dođe do oštećenja stvari i imovine ljudi. Postoje negodovanja građana, različiti komentari, ali moramo da ovu parcelu privedemo planiranoj nameni” – izjavio je Pešić.

Načelnik Pešić je dodao da uložene žalbe građana ne odlažu izvršenje, a sa druge strane sve žabe su bile na Gradskom veću i odbijene su. Postupak traje puna tri meseca, ljudi su blagovremeno upoznati sa ovim što se radi i nije ništa nenajavljeno.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker