Sport

Rukometašice Pirota počele pripreme

Rukometašice Pirota počele su pripreme za predstojeća takmičenja u Super B ligi Srbije. Na održanoj prozivci bilo je 20 rukometašica, dve su bile odsutne zbog privatnih obaveza. Ova brojka govori da će Nina Tošić, trener pirotskih rukometašica, imati dovoljno igračica na raspolaganju, kostur tima je očuvan, ali pojačanje od bar dve iskusne i kvalitetne rukometašice bilo bi dobro za pirotski tim. 

Nina Tošić, trener ŽRK Pirot, kaže da pripreme počinju lagano, atmosfera u Klubu je dobra i zadovoljna je što može da računa na igračice iz prethodne takmičarske sezone u Prvoj ligi Istok. Nedostaje Jelena Stojanović koja će zbog obaveza na fakultetu najverovatnije nastaviti svoju karijeru na strani, mada se još uvek ne zna. Pripreme će se odvijati u Pirotu i vrlo brzo počeće odigravanje trenig utakmica. Najveći problem je što će mnoge rukometašice biti zauzete zbog posla i porodičnih obaveza. Tošićeva veruje u svoje igračice koje su superiorno osvojile prvo mesto u Prvoj ligi, bez poraza.

Kapiten ekipe i jedna od najboljih rukometašica, Selena Tančić, očekuje da će mlade igračice dati veliki doprinos jer su stekle iskustvo, a sigurno je dobro što je okosnica tima sačuvana tako da će pirotski tim imati dobru “klupu” i dovoljan broj rukometašica kako bi otvarile svoj cilj, a to je opstanak u ligi.

Prvenstvo Super B lige počinje 18. septembra.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker