Sport

Rukometaši s novim pojačanjima spremaju se za Prvu ligu

ORK Pirot danas je počeo pripreme pred početak nove sezone. Ekipa je pojačana pred početak prvenstva, a glavno pojačanja svakako je Mladen Nikolić iz Bele Palanke, gde je rukomet u velikoj eksanziji. Rukovodstvo, ali i igrači ORK Pirota najavljuju da su ambicije kluba plasman u Prvu B ligu, gde je pirotskom klubu i mesto.

Mladen Nikolić kazao je novinarima da mu je drago što rukomet u Pirotu ide u pozitivnom pravcu, jer je i sport generalno u Pirotu na veoma visokom nivou.

-Krivo mi je što rukomet malo zaostaje za ostalim sportovima u Pirotu, ali se zadnjih godina radi dobro i verujem da će pirotski rukomet ponovo biti tamo gde mu je i mesto-kazao je Nikolić novinarima.

Predsednik kluba Ninoslav Ćirić istakao je da je klub imao težak period od 2016. godine.

-Puno toga je trebalo poboljšati u organizaciji i napokon smo stekli uslove da pirotski rukometa vratimo tamo gde mu je i mesto – u viši rang. Ove godine naša namera je da imamo prvoligašku ekipu. Zbog reorganizacije, verovatno će biti popunjavanja nižih rangova pa mi kao trećeplasirana ekipa iz Druge lige može da se desi da igramo Prvu ligu, zbog toga je prioritet da mi imamo prvoligašku ekipu. Zato smo se odlučili da damo sve od sebe, imamo dve selekcije, na prvom treningu imali smo 21 igrača, imamo i par pojačanja iz RK Bela Palanka, a naš adut je svakako Mladen Nikolić, tako da je verujem da neće biti nikakvih problema da se mi plasiramo u viši rang i da dostojanstveno predstavljamo pirotski rukomet i Pirot-kazao je Ćirić.

Trener Nikola Kostić kazao je da očekuje da će ORK Pirot imati veoma ozbiljan tim za novu sezonu.

-Plan je da sada prođemo kroz opštu i specijalnu fizičku pripremu, zatim rad na tehnici i taktici. Fond igrača je negde oko 24 tako da će se raditi na tome i da našu drugu ekipu uključimo u određeni sistem takmičenja-kazao je trener Kostić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker