Sport

Rukometaši pojačavaju pripreme, ali dva treninga nedeljno u Hali “Kej” nisu dovoljna

Pripreme rukometaša Pirota odvijaju se prema planu i postepeno se, posle dve nedelje bazičnog rada, pojačavaju. Jedini problem, sa kojim se verovatno suočavaju i drugi klubovi, pričinjava epidemiološka situacija zbog čega je došlo do redukovanja i izmena termina za treniranje u Hali “Kej” kaže, trener pirotskih rukometaša, Saša Ljubinković. 

“Zbog epidemije su nam smanjeni termini rada u Hali “Kej”, tako da imamo samo dva treninga nedeljno u Hali. Vremenske prilike ne dozvoljavaju da se izađe napolje, ali se snalazimo. Što se igračkog kadra tiče ima malih izmena, nekoliko igrača je otišlo iz Kluba, među njima i odličan golman, Aleksandar Jelić, koji je sada u Beloj Palanci. Marko Georgijev je zbog posla isto otišao, ali ostatak ekipe je tu i spremamo se za nastavak takmičenja”.

Ambicije Kluba su da se zadrži prvoligaški status što bi plasman do petog mesta omogućio. Još uvek nije precizno definisan nastavak prvenstva, a pred rukometašima su i tri neodigrane utakmice iz jesenjeg dela.

“Mislim da se možemo izboriti za bezbedan plasman na tabeli i opstanag u ligi. Krajem februara ćemo početi sa trening utakmicama kako bi se pripremili za odigravanje zaostalih utakmica iz jesenjeg dela, a one se moraju odigrati pre početka prvenstva. Još uvek nemamo tačan datum nastavka prvenstva, mada je okvirno rečeno da će to biti krajem marta. Zato postoji bojazan kako ćemo, zbog termina u Hali, moći da se organizujemo za odigravanje trening utakmica što nam je veoma važno za uigravanje ekipe”-istakao je Ljubinković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker