Sport

Rukometaši Pirota startovali pobedom

Prva rukometna liga “Istok” – muškarci

Pirot, Hala “Kej”

Prvo kolo

ORK “Pirot” – RK “BSK Heba” Bujanovac 38:30 (14:12)

ORK “Pirot” : Asković, Živković, Cvetković, Tomanović, Stepanović, Gogov, Aleksić, Mohsin, Đorđević, Zlatković, Jelić, V. Georgiev, M. Georgiev, Manić. 

Igrač utakmice: Mišel Gogov

Šteta što ljubitelji muškog rukometa večeras nisu mogli da, u Hali “Kej”, vide jedno novo izdanje pirotskog Rukometnog kluba čiju okosnicu čine iskusni igrači, ali znatno pojačani mladim i talentovanim rukometašima. Trener, Saša Ljubinković, imao je na raspolaganju četrnaest rukometaša, dakle, dobru “klupu”, a treba reći da u sastavu nije bilo nekoliko povređenih. Sve to daje dobar signal da se muški rukomet, jedan od najpopularnijih pirotskih sportova, postepeno vraća na stazu nekadašnje slave.

Oprezno su počeli rukometaši Pirota prvi prvenstveni meč posle duže pauze, što je i razumljivo. Gosti iz Bujanovca, mada nešto oslabljeni kako smo saznali, uspevali su da pariraju domaćinu, ali se odmah videlo da bilo kakvom iznenađenju nema mesta. To se pokazalo u drugom delu igre kada su rukometaši domaćeg tima još agresivnije atakovali na gol protivnika uz čvršću odbranu. Odličnu partiju pružili su najiskusniji, Gogov(10 golova),Cvetković(8 golova) i Stepanović(7 golova). Razliku od šest, sedam golova održavali su do kraja meča, pa je Ljubinković dao šansu mladim igračima.

“Naravno da sam zadovoljan pobedom i osvajanjem dva boda, ali nisam u potpunosti zadovoljan igrom u prvom poluvremenu. Bilo je teško prvo poluvreme, verovatno i zbog poduže pauze koja postoji. Drugo poluvreme je nešto sasvim drugo, kvalitetnije smo zaigrali u odbrani što se i odrazilo na rezultat. Mi se naravno dugo spremamo, vratili smo sve igrače koji su u Pirotu, nekoliko momaka iz podmlatka i još neka pojačanja tako da sam zadovoljan sveukupnim stanjem. Tek treba da dostignemo pravu formu jer u ovim momcima ima kvaliteta”- izjavio je posle utakmice, Saša Ljubinković, trener pirotskih rukometaša.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker