Gradska hronika

Rudinje: Umalo se ugušio od ujeda stršljena!

Stojko Petrović (69), iz sela Rudinje, pre tri dana umalo se nije ugušio, nakon što ga je stršljen ujeo u predelu donje usne. Do sada nije imao iskustva sa ujedima ovih insekata, nije ni znao da je alegrigčan, ali se  na svu sreću sve dobro završilo, nakon što je primljen u pirotsku Bolnicu.

strsljen-1

Isterao sam krave na pašu u mestu Gorunje i negde oko 11 sati  stršljen me je “udario” najpre u donju usnu, a zatim još jednom po ruci. Nije prošlo ni desetak  minuta počeo sam da osećam mučninu , zujanje u ušima, ali i nateklinu oko vrata. Na svu sreću tog dana u selu je bio moj rođak Nenad, pozvao sam ga i odmah smo kolima krenuli ka gradu. Nadomak Bolnice do koje smo stigli za dvadesetak minuta,  počeo sam  da se gušim i gubim svest.Glasove lekara i sestara, koji su reagovali munjevito čuo sam kao da su od mene kilometrima daleko.

strsljen2

Na Prijemnom odeljenju su reagovali munjevito dali mi  infuziju i sve ostalo i polako sam počeo da se vraćam u život. Zahvalan sam njima, ali  i lekarima i sestrama i na Internom odeljenju, koji su moje stanje   dva dana, danonoćno ‘pratili-rekao je ovaj stočar Pirotskim vestima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker