Lokalna samouprava

Romsko naselje u Pirotu-najuređenije u Srbiji(video prilog)

Asfaltiranjem Savske ulice u Romskom naselju, koje se danas završava, pirotsko Romsko naselje biće gotovo u potpunosti pokriveno asfaltom pa će, po rečima pirotskih Roma, biti sigurno najuređenije romsko naselje u Srbiji i primer ostalim gradovima. 

Blaža Memetović, prvi čovek pirotskih Roma ne krije oduševljenje što je i Savska ulica dobila asfalt i kaže da je aktuelna lokalna samouprava najzaslužnija što Pirot ima najbolje i najuređenije romsko naselje u Srbiji.

-Mogu da kažem da je 99.9 posto stvari urađeno. Ostalo je još jedno stadionče da se uradi jer imamo 300 do 400 dece, ali i pored toga mi smo prezadovoljni i presrećni i daćemo svu svoju podršku lokalnoj samoupravi na čelu sa predsednikom Vasićem i njegovim saradnicima. Svim snagama ćemo podržavati lokalnu samoupravu jer dok nije došla ova vlast, 30 godina ovde ništa nije urađeno a zahvaljujući njima mi sada sve imamo i mogu da kažem da smo pre vas ušli u Evropu-kaže Memetović.

romsko naselje_3

Memetovićeve reči ponavlja i Vlada Jašarević, koordinator za romska pitanja u Pirotu.

-Ovo je srećan i veliki dan za sve pirotske Rome, naročito one koji žive u Savskoj i okolnim ulicama. Deca više neće da se igraju u blatu i prašini kao što je do sada bio slučaj. Zahvaljujem se lokalnoj upravi jer niko ovoliko nije uradio poslednjih 30 godina. Sve ulice u Romskom naselju su urađene zahvaljujući ovoj vlasti i sve što su obećali i rekli, sve su ispunili i tako mi sada imamo jedno od najuređenijih romskih naselja u celoj Srbiji. Svi mogu da nam zavide i da naš primer iskoriste kao primer dobre prakse-kaže Jašarević.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Kostić kazao je prilikom obilaska radova da je osim Savske, gde se danas potpuno završavaju radovi, u subotu završeno asfaltiranje i Drinske ulice u naselju Kavak.

-Vrednost radova je oko 7 miliona dinara, a radove izvodi “AD Drumovi”. Prezadovoljni smo kvalitetom radova i nastavićemo i dalje asfaltiranje ulica. Završeno je asfaltiranje i Drinske ulice u naselju Kavak koja sada predstavlja jednu modernu ulicu bulevarskog tipa. Vrednost tih radova je 10 miliona radova a izvođači su niški “PZP” odnosno “Trejs”. Leto je, sprovedene su javne nabavke za sve ulice koje smo planirali  i nadamo se da će nas i vreme poslužiti i nastavićemo sa radovima-kazao je Kostić.

romsko naselje_2

Predsednik SO Pirot Milan Popović kaže da je činjenica da sada Pirot ima jedno od najuređenijih romskih naselja u Srbiji dokaz da aktuelna vlast ne pravi razliku među nacionalnostima jer svi treba da imaju dobre uslove života.

-Želimo da pomognemo da se ovo naselje što više urbanizuje i nastavićemo da radimo sve što možemo jer nam je i to posao i zato smo i postavljeni-kazao je Popović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker