Salon knjiga i grafika

Roman iz najužeg izbora za Ninovu nagradu “Klub istinskih stvaralaca” predstavljen Piroćancima

Pirotskoj čitalačkoj publici predstavljen je roman Milana Tripkovića „Klub istinskih stvaralaca“ koji je bio u najužem izboru za Ninovu nagradu.  “Klub istinskih stvaralaca” podsmeva se taštini, ideologiji i nostalgiji, mangupski žonglirajući specifičnostima Novog Sada. Autor ističe da je najveći izazov savremenog pisca da sačuva pažnju čitalaca a  inspiraciju za pisanje nalazi u svakodnevici i svom okruženju.

Roman “Klub istinskih stvaralaca” govori o grupi pisaca koji o sebi misle jako dobro, što je uobičajena karakteristika za mnoge ljude, o književnoj sujeti i povišenom  egu  što ih dovodi u različite komične situacije – kaže autor Milan Tripković.

Prema oceni kritičara čitaoci ovog romana  će se čuditi, iznenađivati, zgražati, bežati i vraćati se  ali se neće osećati usamljeno. Ova knjiga  je poput filma zato što Tripković od ružne građe sklapa bajkovitu, romantičnu i krimi, na momente urnebesnu priču.

“Kao pisac razmišljam o tome koliko je teško da pisac uspe da bude interesantan. Izazov je zadržati čitaočevu pažnju jer posle sedam pročitanih redova pažnja popušta, preskačemo delove teksta jer živimo u specifičnim okolnostima, rasuta  je pažnja  i odraslima a naročito deci“ kaže Tripković. On ističe da se i kao pisac i kao  jedan je od osnivača knjižare Bulevar Books često bavi analizom kulturnog života u svom gradu i da raznim projektima pokušava da motiviše ljude da čitaju.

Njegov prvi roman “U dalekom svetu običnih ljudi” izašao je 2018.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker