Sport

Ritmička gimnastika na Maloj sceni u dvorištu Arhiva

U Pirotu je od 20. jula u organizaciji Kluba ritmičke gimnastike Una 010 otpočeo Kamp ritmičke gimnastike koji traje do srede, 27.jula. U subotu 23.07. od 19 sati u okviru  “Pirotskog kulturnog leta”  učesnici kampa će  predstaviti ritmičku gimnastiku svojim koreografijama na Maloj sceni u dvorištu Arhiva.

Treneri na kampu su Jadranka Atanasković -YAGA iz Čikaga ( svetski trener i brevet sudija, osnivač Yaga akademije za ritmičku gimnastiku i član Američkog komiteta za gimnastiku), Natalija Mitrović ( trener ruskog porekla iz Niša, osvajač zlatne medalje sa Svetskog  i Evropskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici, ) i prof.dr Slavoljub Uzunović sa Niškog fakulteta za sport, predmet ples.

“Cilj je da i naša deca dobiju priliku da ih treniraju svetski treneri i stručnjaci za ritmičku gimnastiku. Klubovi učesnici kampa su Klub Una  010 i GK Paraćin iz Paraćina. Zahvaljujemo se SCP Pirot, gradu Pirotu, “Slobodnoj zoni”,  “Marmilu” i “Radoledu” na podršci.” – kaže  Aneta Stefanović, predsednica Kluba Una 010.

Ona očekuje da će ova manifestacija zaživeti i okupiti decu koja treniraju ritmičku gimnastiku iz cele Srbije i okolnih zemalja.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker