Kultura

Rezultati konkursa (Ne)briga o kulturnom nasleđu. Pristiglo oko 200 fotografija.

Završen je 18. po redu konkurs za najbolju fotografiju pod nazivom (Ne)briga o kulturnom nasleđu. Za najbolju fotografiju proglašena je fotorafija pod nazivom „Škola u Pakleštici“ , autora Milana Pešića iz Pirota. Drugonagrađena je fotografija pod nazivom „Berberin“ iz Zaječara, autorke Maje Stošić iz Paraćina, a treća nagrada pripala je Dejanu Denkoviću iz Pirota, za fotografiju pod nazivom „Vrata stare bolnice“ .

Žiri (predsednica Dragana Branković i članovi: Tatijana Karanović i Aleksandar Ćirić) pregledao je sve pristigle fotografije.
Takođe, pohvaljeni su sledeći autori: Nada Mršić iz Zrenjanina, za fotografiju pod nazivom Kao ne vidiš me; Miljana Mančić iz Pirota za fotografiju pod nazivom Ovde li se ladno pivo sipuje i Vera Tričković iz Pirota, za fotografiju pod nazivom Elegancija mudrosti. Muzej Ponišavlja čestita nagrađenim i pohvaljenim autorima.

Dodela nagrada i tradicionalna izložba odabranih radova biće organizovani shodno uslovima zaštite od pandemije korona virusa.

1. Škola u Pakleštici, autor Milan Pešić

2. Berberin iz Zaječara, autorka Maja Stošić

3. Vrata stare bolnice autor Dejan Denković

Nada Mršić – Kao ne vidiš me

Miljana Mančić – Ovde li se ladno pivo sipuje

Vera Tričković – Elegancija mudrosti

Muzej Ponišavlja se zahvaljuje svim autorima koji su se ove godine odazvali pozivu, uz napomenu da je učestvovalo njih 29 sa oko 200 fotografija, iz različitih gradova Srbije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker