Lokalna samouprava

Revitalizacija regionalnih puteva se nastavlja

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa zamenikom Milošem Colićem, kao i načelnicom Pirotskog upravnog okruga Draganom Tončić i pomoćnikom gradonačelnika Vidojkom Panajotovićem obišao je radove na revitalizaciji regionalnog puta Pirot-Knjaževac, nedaleko od Sopotske petlje.

regionalni put pirot knjaževac

-Sopotska petlja se uveliko radi i uskoro će biti završena, a trenutno je u toku asflatiranje drugog sloja asfalta na deonici koja je deo regionalnog puta Zaječar-Knjaževac-Pirot. Rade se put i kod sela Rsovci, zatim na Staroj planini u dimitrovgradskoj opštini, zemljani radovi između Slavinje i Izatovaca a oba posla biće završena naredne građevinske sezone kada nas očekuju i obimni radovi od Malog mosta do kamenoloma Kitka.  Završen je put od Sadikovog bunara do sela Blato, ostale su bankine da se urade. Sledeće godine radiće se i deonica dužine 4.2 kilometara od Gornje Držine do Poganovskog manastira. Naredne godine će biti dakle realizovan čitav paket investicija vrednih 20 miliona eura, o čemu smo potpisali ugovor sa Koridorima Srbije a tiče se rehabilitacije regionalnih puteva na teritoriji Pirota, Dimitrovgrada, Babušnice, Bele Palanke i Niša-kazao je Vasić danas prilikom obilaska radova na regionalnom putu prema Sopotskoj petlji.

Problemi meštana Knjaževačke ulice biće rešeni

Vasić je kazao i da je Grad Pirot obavestio nadležen o problemima koje imaju žitelji Knjaževačke ulice, te sugestije su uvažene pa će se u pomenutoj uici raditi potporni zid, produžiće se trotoar i izaći će se u susret željama meštana-kazao je Vasić.

Načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić istakla je da su pomenute investicije od ogromnog značaja za meštane svih opština na teritoriji Pirotskog upravnog okruga.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker