Kultura

Revija predstava malih formi: Majstori glume u Pirotu

U okviru devete Revije predstava malih formi, večeras je veliki broj ljubitelja pozorišta uživao u izvođenju predstave ,,Noć bogova”, održanoj u Sali Doma Vojske.

Pomenuta predstava urađena je po tekstu hrvatskog pozorišnog pisca Mire Gavrana, dok je za režiju predstave zadužen Marko Manojlović. U ovom pozorišnom komadu uloge tumače: Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić.

Kralj Luj XIV (Vojin Ćetković), dvorska luda (Dejan Lutkić), pisac Molijer (Nebojša Ilić) opijaju se na desetogodišnjici prijateljstva. Kralj koji je željan pravog prijateljstva i ljubavi,  tom prilikom otkriva da je saznao da je pisac Molijer, koga je do tada smatrao pravim prijateljem, napisao dramu o njemu i da zajedno sa dvorskom ludom igraju farsu u kojoj ga ismejavaju, pa ih prisiljava da tu farsu odigraju samo za njega.

Kako ističe glumac Vojin Ćetković, cilj ovog tročlanog glumačkog sastava bio je da zajedničkim snagama uspešno odigraju kvalitetan pozorišni komad.

,,Najvažnije u ovoj predstavi je odnos vlasti u umetnost. Vlast je potrebna umetnosti, dok isto tako umetnost ponekad ne može bez vlasti“. kaže Nebojša Ilić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker