Restoran sa pirotskom kuhinjom među najboljima u Moskvi
Restoran “Subbotica”, čiji je vlasnik Piroćanac Srđan Tošić, nalazi se u najužoj konkurenciji za izbor najboljeg restorana u Moskvi, u kategoriji nacionalne kuhinje.
Kako se navodi u obrazloženju nominacije, celokupno osoblje restorana je iz Srbije, a ono što odlikuje restoran, kada je o specijalitetima reč su ćevapčići, đuveč i drugih specijaliteti, koji se, iako nepoznati Rusima, za kratko vreme postali pravi hit u Moskvi.
Pogledajte i video u kome Srđan sa svojom suprugom Ruskinjom Lidijom, objašnjava zbog čega su srpski i pirotski specijaliteti hit u Moskvi.
Za restoran “Subbotica” možete glasati i putem interneta i to na sledećoj stranici na kojoj treba da pri dnu strane izaberete kategoriju restorana nacionalne kuhinje.
Restoran je dobio naziv po suboti, danu u nedelji kada Rusi najčešće odlaze u restorane.