Lokalna samouprava

Rešen dugogodišnji imovinski problem na raskrsnici kod Čerge

Projekat izgradnje kružnog toka – Čerga, realizuje se u nekoliko faza, pre svega zbog komplikovane situacije u pogledu imovinskih odnosa.  Minule godine probijena je ulica Kozaračka, iz pravca naselja Tanaska Rajića, a ove godine nastavljeni su radovi na raščišćavanju terena na kom se prostire ova saobraćajnica.

Dugogodišnji problem ove raskrsnice predstavljali su stari i urušeni objekti u centralnom jezgru projektovane saobraćajnice, koji su ovih dana uklonjeni, a sama lokacija očišćena. 

-Gradska uprava Pirot je sa vlasnicima pomenutih objekata postigla dogovor i njima su date na korišćenje dve novosagrađene montažne kuće, u kojima su vlasnici već useljeni. U narednom periodu Grad Pirot će kroz svoje planove i programe nastaviti sa rešavanjem preostalih imovinskih problema i realizacijom projekta uređenja raskrsnice Čerga-kažu u Gradskoj upravi.


Slične vesti

3 Comments

  1. Zanima me kako moze vlast da nekome uzima licnu imovinu, a da mu za uzvrat samo daje na koriscenje? tu nesto ne pije vodu valjda su dobili te dve montazne kuce u vlasnistvo?

    1. Verovatno nisu ni bili vlasnici te parcele i objekta (vidi GIS, kat.p. br. 3353 katastar nepokretnosti).
      Sta mislis da li su ovi u Svamali bili vlasnici?

    2. Zamljiste nije njihovo verovatno. U Savamalu su to resili brzo i u mraku :)) Sta se ovi nase muce s imovinskim problemima. Nek pitaju Malog kako se to radi :))

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker