Sport

Rešava se pitanje teniskih terena

Zahvaljujući entuzijazmu i upornosti nekolicine ljudi, među njima je bio i Dragan Filipović Fića, osnovan je Teniski klub ” Pirot” pre više od tri decenije. Uređeni su teniski tereni i postepeno opremani savremenim rekvizitima. Sve više dece počelo je da se bavi ovim sportom, a najtalentovaniji su danas ozbiljni takmičari. Održavana su i teniska takmičenja u Pirotu. Utisak je da je Klub doživeo najveću popularnost upravo u vreme kada je plejada mladih srpskih tenisera, na čelu sa danas prvim teniserom sveta, Novakom Đokovićem, počela da osvaja svetsku scenu “Belog sporta”.  Brinulo se o ovom sportskom kutku, pre svega zahvaljujući velikom entuzijazmu, ali poslednjih meseci pored Nišave nema mladih tenisera niti rekreativaca. O tome smo razgovarali sa sekretarom Kluba, Draganom Filipovićem.

“Treba, najpre, razdvojiti dve stvari Teniski klub i teniske terene. Klub je pravno lice sa svojim organima upravljanja. Objekat, teniski tereni, je nešto drugo. Prošle godine Teniski klub je doneo odluku, o tome smo razgovarali i sa gradonačelnikom Pirota, Vladanom Vasićem, da svu svoju nepokretnu, tu se misli na zgradu, stubove, ogradu i drugu infrastrukturu, i deo pokretne imovine pokloni gradu jer više ne možemo ni tehnički, ni organizaciono, niti finansijski da izdržimo i na jednom visokom nivou sve održavamo. Pretpostavljamo da će lokalna samouprava, koja je vlasnik tog kompleksa površine od preko pet hiljada kvadrata, doneti adekvatnu odluku šta će biti sa teniskim terenima, ko će njima raspolagati, ko će održavati i koristiti i očekujem da ta odluka uskoro bude doneta.

Problem je nastao, uslovno kažem, kada smo prošle godine, jesenas, terene konzervirali. Zatim je nastupila epidemija, zabranjeno je okupljanje i jednostavno nismo sređivali terene jer to nije bilo moguće. Onda su usledili izbori i sve je to uticalo da nismo bili u mogućnosti da terene održavamo. Uostalom, o daljoj sudbini kompleksa odlučiće Grad Pirot, verujemo, na dobrobit svih ljubitelja sporta, pogotovo tenisa” – izjavio je Dragan Filipović.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker