Sport

Remi u Pirotu, verovatno, pravedan ishod

Prva liga Srbije, 12.kolo

Pirot- Gradski stadion, 13 časova i 30 minuta

FK “Radnički – FK “Kolubara” 1:1 (0:1)

FK “Radnički” : Šuljagić, Mančić, Mijalković, Tolić, Đorđijevski (Edoa), Jakovljević (Kukolj), Petrović (Adžibaba), Milenković, Ožegović, Petrov (Milošević), Kostić Milutinović.

Prema onome što se čulo na tribinama i zvaničnom prenosu utakmice fudbaleri Kolubare iz Lazarevca pružili su najbolju partiju od svih klubova koji su od početka prvenstva gostovali u Pirotu. Malobrojni ljubitelji fudbala, pre svega članovi uprave oba rivala i prijatelji klubova s obzirom da je zabranjeno prisustvo publike zbog epidemije, uživali su u izuzetnom fudbalu sa neizvesnim rezultatom do poslednjeg zvižduka sudije. Kolubara je imala više od igre u prvom poluvremenu i zasluženo otišla na odmor sa minimalnom prednošću. U nastavku, utisak je, fudbaleri Radničkog ostvaruju dominaciju i brzim, organizovanim napadima stalno ugrožavaju gol gostiju. Iz opravdano dosuđenog penala Petrović postiže izjednačujući pogodak. Međutim, šanse se ređaju na obe strane, čak nekoliko vrlo, vrlo izglednih prilika u kojima se fudbaleri Radničkog nisu najbolje snašli, i na drugoj gde je Šuljagić neverovatnim odbranama sačuvao svoju mrežu.

Radnički je danas igrao izuzetno borbeno, srčano, tehnički doterano, sa velikom željom da postigne pobedonosni pogodak, ni jednom fudbaleru se ne može, ama baš, ništa zameriti. Ako Radnički nastavi sa ovakvom igrom bodove će sigurno osvajati, i to ne samo na domaćem terenu.

Trener Radničkog, Nikola Puača, kaže da nije zadovoljan kako je utakmica otvorena, ali već u drugom poluvremenu Radnički je pokazao da je rival od respekta za svakog protivnika Prve lige.

” Drugim poluvremenom moram da budem zadovoljan. Igrali smo veoma hrabro, otvoreno, mada smo protivnuku ostavljali prostor za kontre. Utakmica je bila veoma kvalitetna i interesantna. Imali smo svoje šanse, mogli smo da preokrenemo u svoju korist, ali nažalost nismo uspeli. Moja je želja da naš model igre bude, upravo, onakav kako smo odigrali drugo poluvreme. To će nam se vratiti, ovaj put nije bilo tako. Utisci su mi pomešani, s nekim stvarima sam zadovoljan, s nekim ne, ali nema tugovanja, cilj nam je da igramo dobro i da već u narednoj utakmici osvojimo tri nova boda”- izjavio je Puača.

foto: Ilija Pejčić Lika

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker