Gradska hronika

Rekordnih 12 miliona dinara za održavanje nekategorisanih puteva

Na sednici Skupštine grada Pirota nedavno je usvojen Program održavanja nekategorisanih puteva za koji je predviđeno 12 miliona dinara, što predstavlja svojevrstan rekord. Program obuhvata 6 putnih pravaca koji će se raditi. Sam program podeljen je u dva dela kaže, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot, Slaviša Svilarov.

Za Program održavanja nekategorisanih puteva lokalna samouprava Pirota opredelila je najpre 8 miliona dinara, a posle rebalansa budžeta dodata su još 4 miliona, što je znatno više u odnosu na prošlu godinu.

“U prvom potprogramu, u iznosu od 7 miliona dinara, pobrojano je 6 putnih pravaca. To su nekategorisani putevi – Presečki potok u ataru sela Sopot, zatim deo puta Rasnica  – Sinja Glava u dužini od 1,2 kilomatra, Obrenovac – Milojkovac u dužini od 2 kilometra, u Gornjoj Držini Manastir “Sveti Nikola” putni pravac u dužini od 2,5 kilometara, ulica kroz selo Jalbotina u dužini od 1,5 kilometara i Kamik – Berovica dužine 3 kilometra. To je prvi deo programa, a u drugom delu programa ostalo je 5 miliona dinara za izvođenje radova i reagovanja prema drugim zahtevima u mesnim zajednicama koji stižu kontinuirano tokom godine” – izjavio je Svilarov.

Za sanaciju puteva predviđenih prvim potprogramom koristiće se strugana asfaltna masa, koju je grad Pirot obezbedio u dogovoru sa Koridorima Srbije, i treba očekivati kvalitetniju popravku puteva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker