Bela Palanka

Rekordan broj posetilaca na manifestaciji “Dani banice” u Beloj Palanci

Danas se završava najveća gastro – turistička manifestacija u Beloj Palanci, “Dani banice”, koju je prema proceni Turističe organizacije Bele Palanke positio rekordan broj gostiju iz celog regiona. Posetioci su  uživali u pesmama grupe Crvena jabuka, koja je nastupila na otvaranju manifestacije i Željka Samrdžića koji sinoć gostovao u Beloj Palanci.

Rekordna posećenost bila je sinoć, drugog dana popularne Banicijade, na koncertu Željka Samardžića.

Tokom trajanja manifestacije blizu 300 učesnika nadmetalo se u pravljenju najbolje banice a u poseebnoj kategoriji takmičili su se novinari koji su svoje veštine pokazali na licu mesta.

I tridesetak najmlađih učesnika je na Olimpijadi, pred članovima žirija pripremalo ovaj specijalitet a na radionicama su svoju kreativnost pokazali u crtanju na brašnu.

Proglašenje najuspešnijih takmičara počinje večeras u 21:30, u kategoriji za najbolju slanu, slatku, integralnu i kreativnu banicu,  najbolju novinarsku banicu i najuspešnijeg učesnika dečje olimpijade.

Pre zatvaranja gostima će biti podeljena, džinovska banica a pripremljena je i prezentacija inostranih kuhinja. Manifestaciju zatvara  Dejan Petrović sa svojim Big Bendom.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker