Gradska hronika

Rekordan broj posetilaca na Kampu “Stara planina – Temska 2022”

Na ovogodišnjem Kampu “Stara planina – Temska 2022” koji je zvanično završen juče, bilo je preko 130 učesnika – studenata biologije, hemije, turizma i geografije sa gotovo svih univerziteta u Srbiji i okruženja, profesora i asistenata. Zvučna imena učesnika kampa privukla su broje goste kako domaće tako i inostrane, – kažu organizatori.

Naučno istraživački rad odvijao se u preko 20 različitih sekcija među kojima su sekcije botanike, herpetologije, ornitologije, solarne energije, mikološka i pčelarska. Ove godine je bilo dosta novina, neke sekcije su organizovane prvi put a najveće oduševljenje posetilaca bio je svakodnevni obilazak Stare planine.  Milan Đorđević predsednik Udruženja “Temska”, koje je organizator Kampa kaže da su istraživači obišli vodopade na Staroj planini i Jabučko ravnište gde rastu retke i zaštićene vrste biljaka kao što je biljka mesožderka ili Rosulja.

Đorđević kaže da su organizatori prezadovoljni ovogodišnjim kampom jer je sve proteklo u najboljem redu što potvrđuju brojni učesnici koji su već najavili dolazak  naredne godine. Smeštajni kapaciteti Temske bili su puni, tako da je Kamp postao vodeća turistička manifestacija jer je broj posetilaca i učesnika premašio broj gostiju koji dolaze u Temsku tokom cele turističke sezone.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker