Lokalna samouprava

Rekonstrukcija puta Gnjilan – Sadikov bunar *VIDEO*

Početkom meseca, predstavnici lokalne samouprave su u razgovoru sa vodećim ljudima Ministarstva infrastrukture, gradjevine i saobracaja, između ostalog, izneli ključne probleme, koji su vezani za stanje regionalnih putnih pravaca koji su u nadležnosti Republike.

Pirot Blato 2Ključne teme razgovora bili su radovi na rehabilitaciji regionalnih putnih pravaca: Magistralni međunarodni put Niš – Sofija E80; Sadikov bunar – Ponor – Bela Palanka;  Pirot – Sadikov bunar – Babušnica;  Knjaževac – Pirot – V. Ržana – Dimitrovgrad.

Pirot Blato 1Upravo jedan od pomenutih pravaca, verovatno jedan i od najkritičnijih se rekonstruiše ovih dana. Reč je o deonici Gnjilan – Sadikov bunar, u dužini od hiljadu metara. Zbog nedovoljno finansijskih sredstava, ostaće još jedan kilometar za rekonstrukciju, tako da se može reći da će ove godine biti završena polovina ove deonice.

Pirot Blato 3Nakon sastanka u Vladi RS i  Ministarstvu infrastrukture, gradjevine i saobraćaja, opštinski većnik, Aleksandar Ćirić istakao je da su u opštini svesni stanja u kome se nalaze državne finansije, i da je nemoguće sve probleme rešiti odjednom, ali bitno je početi sa rešavanjem istih uz obostranu angažovanost.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker