Lokalna samouprava

Rekonstrukcija Opšte bolnice dobro napreduje. Kada budu završene obe faze Pirot će imati jednu od boljih bolnica u zemlji

Prva faza rekonstrukcije Opšte bolnice Pirot koju  finansiraju Grad Pirot i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije sa ukupno preko 300 miliona dinara, odvija se u skladu sa planom, a radove su danas obišli pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović, koja je i koordinator za saradnju Grada sa Kancelarijom i zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić, kao i energetski menadžer Grada Pirota Bojan Ivković. Pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović kazala je da, kada obe faze rekonstrukcije budu završene, Pirot imati jedno od boljih bolnica u zemlji.

-Ovo je nastavak uspešne saradnje sa Kancelarijom za upravljanje JU VRS. U proteklom periodu smo realizovali mnogo važnih projekata, uglavnom su to bili projekti rekonstrukcije škola. Do sada je u Pirot od strane Kancelarije uloženo čak 657 miliona dinara. Imamo u planu i nastavak saradnje. Planira se nastavak rekonstrukcije Opšte bolnice Pirot. Trenutno su u toku radovi koji se odnose na spoljašnjost, radi se sanacija krova koji je ranije prokišnjavao, zamena kompletne spoljašnje stolarije kao i izmeštanje solarnih panela. Očekuju nas jako složeni unutrašnji radovi. U drugoj fazi radiće se unutrašnje uređenje. Bolnica je jako zahtevna za rad jer zahteva i organizaciju rada odeljenja. U planu je da se opremi i peti sprat bolnice, zatim da se u dvorištu izgradi još jedan objekat gde će se preseliti jedno od odeljenja. Ono što je jako bitno napomenuti da je u prvoj fazi u toku energetska sanacija objekta, ali se planira i zamena načina grejanja bolnice. Reč je o ogromnoj površini, preko 30.000 metara kvadratnih pa je ceo projekat veoma zahtevan u svakom smislu-kazala je pomoćnica Golubović.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić kazao je da veruje da će ovaj posao doprineti poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite koja se pruža građanima Pirota u Opštoj bolnici Pirot.

Direktor Opšte bolnice dr Goran Petrović zahvalio se Gradskoj upravi na ovoj inicijativi koja će umnogome poboljšati način rada u Opštoj bolnici Pirot.

-Ovde već imamo ozbiljne radove, počeli su radovi na rekonstrukciji i sanaciji i hidro i termoizolacije, uređuje se peti sprat koji do sada nije bio u funkciji. Efekti će već sada biti primetni jer imamo delove krova koji više ne prokišnjavaju a paralelno sa tim radi se na projektu unutrašnjeg uređenja bolnice, odnosno druge faze rekonstrukcije-kazao je dr Petrović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker