Gradska hronika

Rekonstruisana i ulica Svetozara Markovića

Danas se asfaltira još jedna ulica, čije je finansiranje iz budžeta lokalne samouprave. Nakon sprovedenih pripremnih radova i uređenje trotoara, asfaltira se ulica Svetozara Markovića. Ovom ulicom cirkuliše veliki broj stanara okolnih zgrada i ulica je bila u jako lošem stanju. Stanari okolnih zgrada već nekoliko godina čekaju na uređenje ove ulice, i asfaltiranje ove ulice je rezultat ispunjenog obećanja lokalne vlasti. Radove na asfaltiranju ulice, obišao je gradonačelnik, mr Vladan Vasić sa saradnicima. Vrednost radova je oko 7 miliona dinara. 

-Ova ulica je bila u jako lošem stanju, a veliki broj stanara okolnih zgrada je koristi. Morali smo da uradimo projektno tehničku dokumentaciju, da obezbedimo sredstva i tek onda pokrenuli izbor izvođača, i sada se vidi izvođenje radova i bliži se završetak. Ovo je mali obrazac kako treba raditi i ostale ulice – izjavio je gradonačelnik Vasić, i dodoa da ono što je loše predviđeno samim projektom, biće završeno kroz redovno održavanje.

-Vrednost radova je oko 7 miliona dinara. Projekat je predvideo asfaltiranje 1300 m2 ulice, zamenu ivičnjaka u dužini od oko 370 metara, kao i izgradnja pešačkih staza, više od 700 m2. Parče ulice pri kraju koje nije asfaltirano iz tehničkih razloga, biće završeno tokom leta.- izjavio je Slaviša Svilarov, direktor javnog preduzeća koje vrši nadzor.

pirotskevesti.rs

http://www.pirotskevesti.rs/intervju/intervju-gradonacelnik-vladan-vasic-kako-se-realizuju-investicije-kakvi-problemi-se-javljaju-kako-se-resavaju/

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker